Stiri calde

Când va fi redat circulației Podul de la Butelii din Constanța

Primarul Constanței, Decebal Făgădău a confirmat faptul că Podul de la Butelii va fi redat circulației.

Acest lucru se va întâmpla mâine dimineață la ora 08.30. 

Începând de mâine, se va circula pe ambele sensuri. 

Amintim că, pe parcursul execuţiei lucrărilor, care au început în luna aprilie a acestui an, au apărut o serie de probleme de ordin tehnic, ce au condus Ia revizuirea expertizei tehnice nr. 214 din luna august, întocmită pentru Pasajul Cumpenei, în concluziile căreia se recomandă „cămăşuirea integrală a suprafeţelor de beton ale stâlpilor infrastructurii de la radier până la riglele pilelor“ şi „demolarea zonelor de beton de pantă degradat şi denivelat în vederea refacerii betonului de pantă, pentru asigurarea unei pante constante şi continue a acestuia“.

Ca urmare, în urma revizuirii proiectului tehnic şi a devizului general, a rezultat necesitatea realizării unor lucrări suplimentare, după cum urmează: decaparea şi înlocuirea în totalitate a betonului de pantă existent cu grosimile rezultate în urma ridicărilor topografice şi a profilurilor din partea desenată; remedierea defectelor betonului şi efectuarea lucrărilor de protecţie a infrastructurii şi a suprastructurii; cămăşuirea pilelor începând cu rostul elevaţiei fundaţiei pilelor până la riglă (nu sunt necesare ancore chimice); armarea se va face după ce se îndepărtează cu grijă confecţia metalică existentă - se va folosi aceeaşi reţetă pentru betoanele speciale utilizate la riglele pilelor; înlocuirea tuturor rosturilor de dilataţie existente pe pod cu alt tip de rost; refacerea stratului de asfalt de la sistemul rutier.

Prin revizuirea proiectului, au rezultat cantităţi suplimentare la următoarele categorii de lucrări: scoatere linie de tramvai şi refacere cale; remediere defecte beton şi protecţie infrastructură, remediere defecte beton şi protecţie suprastructură şi cămăşuire pile şi culee.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic şi a devizului general, revizuite, aferente obiectivului de investiţii „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“, a fost aprobat de aleşii locali municipali pe 29 septembrie 2017. Despre Mobitom SA  Cu sediul social în municipiul Constanţa, Mobitom SA a fost înmatriculată în anul 1991.

Firma are un capital social subscris de 2.250.542,5 lei, compus din 900.217 acţiuni. Firma este deţinută de Five-Holding SA, cu 98,678% din capitalul social, şi Listă Acţionari, cu 1,322% din capitalul social.

Administratorii societăţii, a cărei activitate principală constă în „fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice“, sunt Valentin Boroş, David Sişu şi Valentin Ciuceanu. Despre Pasajul Cumpenei  Pasajul Cumpenei, amplasat în municipiul Constanţa, face legătura între bulevardul Aurel Vlaicu şi bulevardul I.C. Brătianu.

Pasajul traversează magistrala Bucureşti - Constanţa şi un grup de căi ferate ale triajului Constanţa, precum şi reţeaua de drumuri de acces la centrul comercial şi locuinţele din zonă. Pasajul aflat în reabilitare are o lungime de 310,19 metri.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Podul de la Butelii din Constanța intră, din nou, în reparații capitale. Traficul va fi restricționat. Cum se va circula în zonă

11 Mar 2019 866

„Probleme tehnice deosebite“ Produsul folosit la Pasajul Cumpenei lasă de dorit. Ce a spus directorul Confort Urban (galerie foto + video)

12 Oct 2018 2582

Constanța. Tânără însărcinată rănită în timp ce se afla într-un autobuz. Polițiștii au deschis o anchetă

24 Aug 2018 943

Mărul discordiei dintre constănţeni şi Primăria Constanţa. Când vor fi reluate lucrările la Pasajul Cumpenei (galerie foto)

04 Apr 2018 2746

Imagini cum rar vezi în Constanța! Un schior face senzație pe Podul de la Butelii (video)

02 Mar 2018 2789

În acest moment, sunt sistate Lucrările la Pasajul Cumpenei vor fi finalizate în proporţie de 95 la sută până vara viitoare

04 Dec 2017 2421

Incendiu în zona Pod Butelii. Pompierii la fața locului

29 Sep 2017 1603

Accident rutier pe bulevardul I.C.Brătianu. O maşină a ieşit în decor (galerie foto)

06 Sep 2017 2257

Accident rutier grav în Constanța la Pod Butelii. Trei victime. Intervine descarcerarea. Unul din șoferi pare a fi băut (galerie foto+video)

05 Sep 2017 12570

Cum se lucra, de dimineaţă, pe Podul de la Butelii (galerie foto+video)

22 May 2017 2167

Când se va finaliza reabilitarea în totalitate Se reiau lucrările la Podul de la Butelii. De ce au fost întrerupte (galerie foto)

19 May 2017 4024

Constanţa. Au fost sistate lucrările de reabilitare a Podului de la Butelii. Când va fi finalizată lucrarea

05 May 2017 4654

Locuitorii din mai multe zone din Constanţa au rămas fără apă caldă din această noapte

04 May 2017 1868

Constanţa. Poliţiştii îl caută pe şoferul care ar fi accidentat o tânără în zona Podului de la Butelii. Acesta a fugit de la faţa locului

19 Apr 2017 4696

UPDATE Accident rutier în zona Podului de Butelii din Constanţa. Un pieton a fost lovit de o maşină (galerie foto)

18 Apr 2017 5242