Candidații la o funcție de conducere în cadrul Parchetului General, DNA şi DIICOT vor susţine interviurile pe 14 septembrie

Procurorii care îndeplinesc condiţiile pentru ocuparea unei funcţii de conducere în cadrul Parchetului General, DNA şi DIICOT vor susţine interviurile pe 14 septembrie, a anunţat Ministerul Justiţiei citat de Agerpres.ro
 
Potrivit unui anunţ postat pe site-ul Ministerului Justiţiei, patru candidaţi au îndeplinit condiţiile pentru ocuparea funcţiilor de conducere din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: Antonia Eleonora Constantin - pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei judiciare; Iuliana Nedelcu - pentru funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei judiciare; Simona Brădiceanu şi Florena-Esther Sterschi - pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei de resurse umane şi documentare.
 
În cazul DNA, pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei judiciare penale s-a constatat îndeplinirea condiţiilor de către procurorii Gabriela Popa şi Carmen Simona Ricu, în timp ce pentru DIICOT s-au calificat pentru funcţia de procuror-şef adjunct Florin Cristinel Ţirlea şi Elena Giorgiana Hosu.
 

"Candidaţii declaraţi admişi vor susţine un interviu în data de 14 septembrie 2018, ora 08,30, la sediul Ministerului Justiţiei (...), în următoarea ordine: pentru funcţiile din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; pentru funcţiile din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie; pentru funcţiile din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism", se precizează în anunţ.

 
Pe 10 august, Ministerul Justiţiei anunţa demararea selecţiei procurorilor în vederea numirii în opt funcţii vacante de conducere din cadrul celor trei instituţii.
 
Erau anunţate patru funcţii vacante la Parchetul General (procuror-şef şi procuror-şef adjunct al Secţiei Judiciare, procuror-şef şi procuror-şef adjunct al Secţiei de Resurse Umane şi Documentare), trei funcţii la DNA (procuror-şef şi procuror-şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţiei, procuror-şef al Secţiei Judiciare Penale), precum şi un post vacant de procuror-şef adjunct la DIICOT.
 
Rezultatele selecţiei se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina de Internet a instituţiei la data de 18 septembrie, după care propunerile ministrului Justiţiei vor fi înaintate CSM în vederea obţinerii avizului. După obţinerea avizului CSM, ministrul Justiţiei va înainta propunerile preşedintelui României în vederea numirii în funcţiile de conducere.

Sursa: Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exclusiv Noi procurori pentru Constanța și Tulcea! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)

28 Mar 2024 555

Procurorii Mihaela Predescu, Cosmin Gheorghe Andraș și Costel Dănuț Puntaru, eliberați din funcţie, prin pensionare!

27 Mar 2024 319

Județul Constanța Bărbat bănuit de trafic de droguri, cercetat de polițiști și procurori! Ce au găsit oamenii legii asupra suspectului

26 Mar 2024 529

DIICOT acuză – trafic de droguri la Constanța! Iată cine sunt cei 10 cercetați de procurori

26 Mar 2024 1035

UPDATE. Imaginile durerii la Tribunalul Constanța! Mătușa Alinei, tânăra ucisă la Mangalia, strânge la piept poza copilei (FOTO+VIDEO)

26 Mar 2024 784

Atenție, detalii cu puternic impact emoțional! Crimă într-un hotel din Mangalia! Prima ședință de judecată cu ușile deschise (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 1052

Inspecția Judiciară caută zece magistrați pentru Direcția de Inspecție pentru Procurori! Până când se depun cererile de înscriere în concurs

22 Mar 2024 609

Daniela Bîlha, Gabriela Anca Budacă și Costea Gheorghe Trei procurori vor fi eliberați din funcţie, prin pensionare

20 Mar 2024 404

CSM a decis! Iată cine va conduce Serviciul pentru militari din DNA

20 Mar 2024 709

Avocatul Adrian Cuculis, după termenul de la Judecătoria Mangalia „Dacă făceam ședință de bloc să schimbăm administratorul ieșea mai bine!“ (FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 2005

Marius Voineag, șeful DNA - apărarea reputației profesionale Secția pentru Procurori din CSM solicită intervenția Inspecției Judiciare

14 Mar 2024 464

Decizii CSM Mai mulți procurori numiți în funcții de conducere! Iată cine sunt

13 Mar 2024 549

DNA își deschide larg porțile! Sunt vacante peste 20 de posturi. Iată unde

12 Mar 2024 3501

Crimă într-un hotel din Mangalia! Procesul începe la finele lunii

10 Mar 2024 610

Post disponibil la Parchetul Judecătoriei Constanța pentru judecătorii care vor să devină procurori

09 Mar 2024 580