UPDATE5-Candidații PNL pentru alegerile locale sunt prezentați la Sala Sporturilor din Constanța (galerie foto)

A început lansarea candidaților PNL, în Sala Sporturilor din Constanța. A fost intonat întâi imnul național. Ciprian Dobre, președintele Ligii Aleșilor Locali, a declarat că nu au sala plină deoarece reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență nu le-a dat voie să umple sala.
 
Sunt prezenți toți candidații PNL la funcțiile de primar de municipii și consilii județene. Gheorghe Dragomir a mulțumit conducerii PNL deoarece a ales Constanța pentru lansarea candidaților partidului. De asemenea, el a mulțumit aleșilor din Constanța că au reyistat în opoziție mulți ani, dar spune că PNL Constanța vine în 2016 cu cea mai bună echipă după 25 de ani. El s-a arătat convins că vor da administrația județului Constanța la alegerile locale.
 

”Avem candidați buni, iar la Constanța venim cu cel mai bun candidat. Acest om poate aduce schimbarea la Constanța”, spune Dragomir.

 
În tribună și-au făcut simțită prezența susținătorii lui Virgil Chițac. Acesta din urmă a făcut recurs la istorie și a vorbit despre minoritățile care au fondat orașul.
 

”Mă bazez pe votul tuturor minorităților. Departe de mine să duc un război cu cineva. Dar după 16 ani de administrație PSD, Constanța a ajuns o ruină, un oraș murdar. (…) În ultimii ani s-au cheltuit 25 de milioane de euro pentru așa numitele spații verzi care vedeți și dvs că lipsesc cu desăvârșire. Mileniul acesta s-au cheltuit 600 de milioane de lei pe investiții și ne uităm în jur: unde sunt? Noi nu avem un stadion, o sală polivalentă, nu avem un bazin olimpicnou, nu avem un spital nou, nu avem un teatru nou și, așa cum spuneam, nu am reușit nici măcar să restaurăm Cazinoul. Constanța se confruntă astăzi cu o criză economică fără proporții. Suntem într-un previzibil an de recesiune economică. În aceste vremuri grele, cetățenii Constanței s-au uitat cu încredere la Primărie care printr-o acțiune inteligentă putea să atenueze aceste efecte. Numai că Primăria, în loc să fie soluția, a fost problema. Acolo avem incompetență dovedită prin cheltuirea bugetului în mod iresponsabil, prin lipsa investițiilor publice și prin descurajarea investițiilor private. În toți acești ani, trebuie să le spunem celor care sunt edili la Constanța la momentul ăsta: s-au agățat de putere prin corupție șiși înșelăciune și ei trebuie să știe că sunt de partea greșită a istoriei. Acum, pe bună dreptate, ne întrebăm cu toții: ce e de făcut? În condițiile în care majoritatea constănțenilor Constanței cred că distrugerea este aproape iremediabilă”, a declarat Chițac.

 
Apoi a trecut la promisiuni electorale. El și-a citit discursul. Încă nu reușește să vorbească liber.
 

”Celor care spun că nu avem șanse, le spun că cetățenii au puteri nebănuite pe care le vom scoate la lumină în alegeri”, a mai adăugat Chițac.

 
Ciprian Dobre l-a numit ”Chițac-crucișătorul PNL care intră în luptă la Constanța”.
 
Urmează liberalul Gheorghe Falcă, ”portavionul PNL de la Arad”. 

UPDATE5, ora 15.00: 


A urmat copreședintele PNL Vasile Blaga care a spus că partidul ca învinge PSD.
 

”Nu este o aroganță, ci un adevăr. Un vot de dreapta care nu vine spre PNL e un vot dat PSD. Alegerile locale reprezintă postamentul pentru parlamentare. Avem cei mai buni candidați și avem ce le spune românilor. PSD nu mai are fiefuri nici în Moldova, nici în Oltenia. Putem câștiga, dar pentru asta trebuie muncă multă, unitate şi spus lucrurilor pe nume la Constanţa. Spuneţi că PSD are nume: Făgădău, Mazăre, Nicuşor. Să nu vă fie frică dacă vreţi să câştigaţi. Sperăm să vin în concediu la mare şi să beau cafeaua la Primărie cu Chiţac şi la CJC cu Dragomir”, a spus Blaga.

UPDATE4, ora 14.32:

În aceste momente vorbește copreședintele PNL Alina Gorghiu.
 

”De pe 6 iunie veți fi atât de mulți aleși încât în România va trebui să inventăm ideea de opoziție. Aleșilor noștri nu le este  ușor. Resursele sunt din ce în ce mai puține. Finalul de an ne va prinde cu administrație și un guvern liberal care va schimba România la față”, spune Gorghiu.



UPDATE3, ora 14.15: 


Vadim a înviat în Sala Sporturilor din Constanţa!
 

A urmat Ludovic  Orban, care a primit cele mai multe aplauze. Discursul s[u a fost unul gen "Vadim".
 

"Ne luptăm cu PSD, care înseamnă sărăcie, corupţie, dezinformare. În Bucureşti, în opt ani de mandat mascat PSD, nu s-a construit decât o singură pistă de biciclete. Acolo unde au fost administraţii PSD nu există clasa de mijloc", a spus Orban.

 
A urmat Cătălin predoiu, președinte PNL București, care a început să spună bancuri. 

”Ești la Polul Nord și trebuie să vinzi unui eschimos un elefant roz. Cum faci acest lucru? Cu atitudine pozitivă!”, a spus Predoiu. 


El a spus liberalilor din țară că trebuie să dea țării un guvern politic.
 

”Trebuie sa câștigăm alegerile locale!”, spune Predoiu

S-a încheiat prezentarea candidaților. 

Urmează prezentarea rezoluțiilor și adoptarea lor. Prima s-a votat rezoluția Urban-Rural Aceeași România. ”Agenda Femeii din România”, a doua rezoluție, s-a votat și ea.
A treia rezoluție vizează administrația publică locală și centrală. Liberalii vor modificarea Legilor 215 și 313, pentru îndepărtarea incompatibilităților, astfel încât aleșii locali să poate fi membri în Consiliile de Administrație sau Adunarea Generală a Asociaților în regii de interes local. În plus, rezoluția vizează situația catastrofală a absorbției fondurilor europene. 

 

UPDATE2, ora 14.09: 


Acum sunt prezentaţi primarii din ţară, inclusiv din comune. 

UPDATE, ora 13.45:

Gheorghe Falcă a arătat că după două zile de stat la Constanţa a observat că oraşul a decăzut ca pol economic. El a vorbit şi despre necesitatea unui statut pentru primarii din România.
 
Din capitala Olteniei, fostul fotbalist Pavel Badea, candidatul de la Craiova, a vorbit şi el, urmat de un liberal din Moldova, candidat la Consiliul Judeţean de Suceava. Este vorba despre Gheorghe Flutur. El a arătat că Moldova are nevoie de locuri de muncă şi trebuie făcut ceva în acest sens.
 

"Alegerile locale sunt cele mai importante din România. Le urez succes tuturor colegilor", şi-a încheiat alocuţiunea Flutur.

  
Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a declarat că "România are nevoie de o nouă lege a zonelor metropolitane, iar oraşele de parcuri industriale".

 



Sursa foto: ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1495

Liga Aleșilor Locali a PNL Constanța și-a ales conducerea pentru următorii patru ani

12 Nov 2022 4330

Vergil Chițac are trei contracandidați puternici pentru funcția de vicepreședinte al PNL în domeniul apărării şi siguranţei naţionale

27 May 2022 2954

A fost stabilită data Consiliului Naţional al PNL, unde Vergil Chițac ar putea deveni vicepreședinte pe domeniul Apărării

13 May 2022 2922

Liga Aleşilor Locali propune o creştere salarială de 22% Liberalii se „ozonează” înainte de alegerile parlamentare

27 Aug 2016 2384

UPDATE-Liberalii au adoptat mai multe rezoluții ce vor intra sub lupa Ligii Aleșilor Locali

02 Apr 2016 1304