Căpitănia Zonală Constanța Accident naval, aseară, la Digul de larg Constanța. Avarii serioase la una din cele mai cunoscute nave românești (galerie foto-video)

Aseară a avut loc un accident naval în la dana DDL (Digul de Larg) al Portului Constanța.

Potrivit raportului întocmit de Căpitănia Portului Constanța, la plecarea șlepului Anaconda 1 din dana DDL, aseară, în jurul orei 20.00, acesta a colizionat nava colector reziduuri Nicolae Zeicu, care era acostată.

În urma coliziunii nava Nicolae Zeicu a înregistrat următoarele avarii: falsbordul babord rupt circa 30 cm, doi pontili tribord îndoiti și doua parame rupte.
Totodată, conform raportului, Anaconda 1 nu prezinta avarii.

Pentru elucidarea cazului CZC a deschis o anchetă.

Despre nava Nicolae Zeicu

Nava Nicolea Zeicu a intrat în dotarea în dotarea Companiei Naționale "Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța în lumna mai 2005, și este o navă colectoare de reziduuri.

A fost botezata după numele unuia dintre cei mai importanți directori pe care i-a avut de-a lungul timpuluiAdministrația Porturilor Constanța.

Nașa navei a fost chiar fiica acestuia Adina Baz.


La ceremonie au participat reprezentanți ai firmei constructoare FR. Fassmer GmbH&Comp.

Nava a fost achiziționată cu 2 600 000 euro.

Vasul măsoara 24,70 m lungime și 6 m lățime maximă, un pescaj maxim de 2,20 m și are o capacitate de colectare de 100 metri cubi.

Nava portuara multifunctionala "Nicolae Zeicu" a fost construita de firma germana FR. Fassmer GmbH& Comp, in santierul naval din Berne / Motzen.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CN APM SA Constanța Reparatii planificate la nava colector „Nicolae Zeicu“. Cine a câștigat contractul (DOCUMENT)

13 Apr 2023 1342

Nava Nicolae Zeicu intră în reparații. Ce îmbunătățiri i se aduc

02 Apr 2020 1778