Stiri calde

Care este stadiul legii pensiilor şi al recalculării pensiilor din grupele I şi II de muncă. Ce a declarat ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat la RomâniaTV referitor la recalcularea pensiilor celor care au lucrat în grupele 1 și 2 de muncă, că până în prezent peste 43 de mii de pensii au fost revizuite.   
 
Legea pensiilor se află în Parlament pentru revizuirea unor articole contestate la Curtea Constituţională. Într-o intervenţie la România TV, Marius Budăi a explicat care este stadiul legii şi al recalculării pensiilor din grupele I şi II de muncă.

"Raportarea la 31 mai ne spune ca aproximativ 43 de mii de pensii au fost recalculate si trimise spre parintii si bunicii nostri, iar 42 de mii au fost deja achitate diferenşele si vom continua cu noul cuantum in plata. Aceste recalculari repetate necesita o interventie in programul informatic pentru a ca sa ne putem intoarce in urma si sa recalculam. Aici suntem acum. Am reintrodus un nou modul de calcul care ne rezolva, avem 13 mii aproximativ, nu este exact, sunt rezolvate si vor fi trimise catre pensionari. Noi cei care am lucrat in sistem, specialistii, stim ca nici un dosar nu seamna cu celalalt. Atunci, dupa ce iesim la pensie mai putem realiza venituri salariale si apoi depunem acel nou stagiu la casa judeteana si se face recalculare, un alt caz dupa ce am iesit la pensie gasim o arhiva veche si mai putem avea o adeverinta de spor de noapte care poate influenta pozitiv. Dinamica activitatii este in continuare si vom avea posibilitatea in termeni legali ca pana la 30 septembrie toti cei care se incadreaza sa isi primeasca banii", a declarat ministrul Muncii în exclusivitate la RomâniaTV.


Întrebat despre rezultatul alegerilor, Budăi a spus: "Un vot la europarlamentare este un semnal de alarma. Noi tinem cont de acest semnal. Facem analize interne, vom lua masuri. Daca vrem sa fim o democratie autentica, un guvern se da jos prin motiune de cenzura. Daca vreti sa fim corecti. Daca nu ne intoarcem in 2016 si solicitam demisia lui Iohannis. Daca intr-o actiune constitutionala, motiune, guvernul va pica, noi vom respecta decizia. Cat suntem la guvernare masurile anuntate de PSD+ALDE le vom duce la indeplinire. Nu avem sincope".

Pe 13 mai, Budăi preciza că ministerul respectă deciziile CCR referitoare la Legea pensiilor şi le va pune în aplicare în termenul cel mai scurt.

Curtea Constituţională a României (CCR) arată în motivarea deciziei prin care a declarat neconstituţionale două articole din Legea pensiilor că legiuitorul trebuia să fie mai riguros atunci când a stabilit cine sunt contribuabilii la sistemul public de pensii şi cine plăteşte contribuţia de asigurări sociale. Legea s-a întors în Parlament, fiind momentan în Comisia de Muncă din Senat. 

RomâniaTV 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DNA Medici, cercetați pentru luare de mită. Ce sume cereau pentru emiterea documentelor pentru pensiile de invaliditate

08 Nov 2019 427

Anunț de ultimă oră. Pensiile militare vor crește de la anul. Iată proiectul aflat în dezbatere publică (document)

31 Oct 2019 10842

Întâlnire la Guvern cu privire la pensiile militare de stat

25 Oct 2019 2283

Actualizarea pensiilor militare de serviciu Victorie importantă în instanță pentru mai mulți foști militari!

24 Oct 2019 3850

S-au pensionat din 1992 încoace? Uite ce pensii mărite vor avea

22 Oct 2019 3338

Ce spune ministrul Muncii, Marius Budăi, despre banii de pensii și salarii

13 Oct 2019 673

Este nevoie de un guvern urgent care vine şi repară greşelile făcute de PSD în economie. Nu vor exista tăieri de salarii şi pensii!

11 Oct 2019 585

DGAS Au început înscrierile pentru acordarea de facilități la transportul public de călători pentru anul 2020

11 Oct 2019 475

Sondaj de opinie Majoritatea participanților la sondaj nu cred că statul are bani să acopere creșterea pensiilor

07 Oct 2019 485

Sondaj de opinie Credeţi că economia României va putea suporta costurile majorării pensiilor recalculate?

30 Sep 2019 933

Se recalculează pensiile de la 1 octombrie. Ce spune ministrul Muncii

28 Sep 2019 12589

Jaf ca în filme la Casa de Pensii din Timişoara. Paguba este uriaşă

16 Sep 2019 781

Revista presei locale

02 Sep 2019 786

Editorial Cinci milioane de pensionari, mai fericiţi. De azi se măresc pensiile, iar FMI anunţă un risc semnificativ al stabilităţii fiscale

02 Sep 2019 1012

Viorica Dăncilă „Să facem tot ce este posibil să creăm condiţiile ca românii să se întoarcă în țară”

01 Sep 2019 714