Care este starea actuală a militarilor români răniţi în Afganistan. Au fost ţinta unui autovehicul-capcană

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, astăzi, că militarii răniţi în Afganistan sunt în stare bună şi îşi vor relua activitatea în cel mai scurt timp, potrivit Agerpres.

Slavă Domnului, militarii sunt bine toţi, am trecut peste un moment cumplit, peste un moment care putea să fie mult mai dramatic, nu ne dorim astfel de evenimente, am trecut cu bine. Militarii sunt bine, sunt în bază la Kandahar, o să-şi reia activitatea probabil în cel mai scurt timp, a spus Fifor, la Crosul VeteRun.

Opt militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung-Muscel au fost răniţi, pe 30 aprilie, în Afganistan, în jurul orei 9.00 (ora României), în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ţinta unui autovehicul capcană (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device).

Militarii din Câmpulung-Muscel execută o misiune în Afganistan în perioada februarie - august 2018. Misiunile sunt, în principal, de asigurare a protecţiei forţei din Baza Aeriană Militară Kandahar şi de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane. Unitatea militară din Câmpulung-Muscel a mai executat misiuni în Kosovo (în anii 2005 şi 2007) şi Afganistan (în anul 2008).

Sursa: Agerpres

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.