Stiri calde

Carne de porc sustrasă dintr-o fermă în care a fost confirmată prezența pestei porcine africane

Trei brăileni s-au ales cu dosare penale fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de răspândire a bolilor la animale sau plante şi furt, după ce au sustras carne din ferma Romsoci din Tichileşti, unde săptămâna trecută a fost confirmată existenţa virusului pestei porcine africane, potrivit IPJ Brăila citat de Agerpres.ro. 
 
Conform sursei citate, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza comunelor Gropeni şi Tichileşti, în vederea identificării produselor de origine animală cu risc de transmitere a virusului pestei porcine africane.
 
Doi bărbaţi au fost depistaţi în timp ce se aflau într-un autobuz pe raza localităţii Tichileşti şi aveau asupra lor 15 kg de carne de porc. Cel de-al treilea a fost găsit în trafic, pe DJ 212, la intrarea în localitatea Tichileşti, în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 9 kg de carne de porc.
 
Poliţiştii au stabilit că aceste cantităţi de carne ar fi fost sustrase din incinta unei societăţi comerciale, declarată în stare de carantină.
 
Întreaga cantitate de carne de porc a fost confiscată şi predată Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de răspândire a bolilor la animale sau plante şi furt.
 
Săptămâna trecută, în crescătoria de porci care aparţine SC Romsoci SRL Tichileşti, în care se află 35.000 de animale, a fost depistat un focar de pestă porcină africană, motiv pentru care s-a trecut la eutanasierea acestora.

Sursa: Agerpres.ro. 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Recomandări A.N.S.V.S.A. privind transportul produselor alimentare, respectiv al cărnii și produselor din carne

14 Dec 2018 359

Președintele ANSVSA, la workshop-ul “Biosecuritatea în contextul evoluției Pestei Porcine Africane”

22 Nov 2018 695

Mary-Eugenia Pană "România exporta doar 1,7% carne de porc în viu, până la apariţia focarelor de Pestă Porcină Africană"

08 Oct 2018 446

Cine livrează produse alimentare deținuților de la Penitenciarul Poarta Albă (document)

04 Oct 2018 1072

Judeţul Ialomiţa Carne de porc în zona localităţilor cu focare de pestă porcină

09 Sep 2018 682