Cărţi poştale în tiraj unicat de Ziua Cazinoului

Cazinoul din Constanta a fost sarbatorit la implinirea varstei de 102 ani prin organizarea unui eveniment desfasurat chiar in fata iubitului monument, in cadrul caruia au avut loc concerte de muzica folk si rock unplugged, sustinute de tanara folkista Ioana Barbuliceanu si trupele No Paradise, South River si Words on Sand, eveniment organizat de Asociatia Absolventilor din Universitatea Maritima Constanta si Grupul pentru Jurnalism, Cultura si Comunicare.

Manifestarea ajunsa la a doua editie este parte a campaniei 100 de Zile pentru 100 de Ani, dedicata reabilitarii Cazinoului.

Expoziţie de pictură

Spectatorii au beneficiat de mai multe surprize din partea organizatorilor Zilei Cazinoului, o expozitie de picturi semnate de binecunoscuta pictorita Luiza Cala, o expozitie de caricatura avandu-l ca autor pe reputatul maestru grafician Leonte Nastase, de o intalnire surprinzatoare cu personaje din epoca inaugurarii Cazinoului - ofiterul de jandarmi, junele prim si doua domnisoare cu umbrelute.

Punctul culminant al surprizelor a fost aparitia unui grup de soldati romani si daci, complet echipati, care au salutat publicul si au stat alaturi de toti cei care au dorit o fotografie de neuitat de la Ziua Cazinoului.

Cărţi poştale în tiraj unicat

Cele patru personaje de epoca s-au plimbat pe promenada, s-au fotografiat alaturi de turisti si au impartit, gratuit, o mie de carti postale executate in tiraj unicat, avand ca imagine cazinoul intr-o viziune grafica realizata de Leonte Nastase. George Gheordunescu, cel care a jucat rolul ofiterului de jandarmi, a constatat ca cele o mie de carti postale s-au dovedit inca foarte putine fata de cati romani si-au dorit o frumoasa amintire de la sarbatorirea celor 102 de viata a Cazinoului.

In timpul concertelor, pe un ecran alaturat scenei, s-au proiectat imagini din vremurile de maretie ale Cazinoului, cele mai multe dintre ele in premiera, descoperite si oferite publicului prin efortul istoricului Virgil Coman, directorul Serviciului Judetean al Arhivelor Romane Constanta.

Evenimentul a fost organizat de Asociatia Absolventilor din Universitatea Maritima Constanta si Grupul pentru Jurnalism, Cultura si Comunicare, cu sprijinul extraordinar al Asociatiei Culturale Wild Art, Terra Aeterna Dacica, CERONAV, Tipografia Muntenia, Serviciul Judetean al Arhivelor Romane Constanta, Primaria Constanta si Prefectura Constanta.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Jump Vibe SRL are un punct de lucru nou

22 Apr 2024 460

Licitații publice Paza bunurilor publice și private aparținând municipiului Constanța vor fi asigurate și anul acesta de firmele fostului polițist și detectiv particular, Brotac (DOCUMENT)

20 Apr 2024 887

Primăria Constanța „Ovidio Running” a ajuns la a treia ediție. Iată ce restricții de circulație vor fi

19 Apr 2024 399

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 3632

Fotoreportaj Primăvara își face simțită prezența în Constanța. Oamenii se bucură de soare (FOTO+VIDEO)

13 Apr 2024 528

Evenimente anunțate în minivacanța de 1 Mai și Paște în Constanța

07 Apr 2024 1564

Fotoreportaj Constanța Faleza Cazino, plină de oameni într-o zi înnorată de duminică (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Apr 2024 689

Sfaturi și tactici pentru începători la cazino

03 Apr 2024 352

Licitații Constanța O firmă din Sibiu va asigura consultanța în procedura de selecție a companiei care va realiza conceptul artistic și alte amenajări în interiorul Cazinoului (DOCUMENT)

02 Apr 2024 620

Ce sunt turneele de sloturi online?

01 Apr 2024 300

Soarele a scos din case constănțenii pe faleza de la Cazino (VIDEO)

31 Mar 2024 561

Dosarul Retrocedărilor Giurgiucanu pierde în fața municipalității un teren din Mamaia, zona Cazino! Nu a dat în judecată instituția potrivită, conform instanței (MINUTA+DOCUMENTE)

13 Mar 2024 858

Cazinoul din Constanța, perla care renaște din mare! Video inedit cu evoluția spectaculoaselor lucrări din al treilea an de șantier (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 2174

Primăria Constanța pierde la Curtea de Apel terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, ce fusese vândut către Mehmetoglu SRL! Apele Române, victorioase (MINUTA)

12 Mar 2024 785

Curtea de Apel Constanța, așteptată să se pronunțe în procesul pentru terenul de la Cazino Sud

11 Mar 2024 652