Câștigătorul Eurovision 2015 riscă suspiciuni de plagiat

 
Måns Zelmerlöw, reprezentantul Suedia şi marele câştigător Eurovision 2015, ridică suspiciuni de plagiat privind piesa „Heroes“, cu care a obţinut un total de 365 de puncte, atât în privinţa originalităţii, cât şi a conceptului folosit. 

Astfel, între piesa „Heroes“ şi cântecului „Lovers on the sun“, al lui David Guetta, există o serie de similitudini, remarcate în primă fază de Eric Saade, cântăreţ din Suedia care şi-a reprezentat ţara la Eurovision 2011 (a ocupat locul trei) şi prieten cu Zelmerlöw, relatează B1 TV.

În ceea ce priveşte conceptul folosit în timpul show-ului, Måns Zelmerlöw s-a folosit de un omuleţ digital, proiectat pe un ecran din spatele său, cu care interacţiona. Tehnica a atras reclamaţii referitoare la drepturile de autor, iar primul videoclip al piesei „Heroes“ a fost şters de pe YouTube. 

„Recunoaştem că am fost inspiraţi de munca altora, dar refuzăm să admitem că e un plagiat. Oricum, nu avem timp pentru asta“, a declarat Christer Björkman, şeful delegaţiei suedeze SVT la Eurovision 2015. 

Omuleţul din lumină pare să fie inspirat din clipul „The Alchemy of Light“. În show-ul pus în scenă la Eurovision 2015, Måns Zelmerlöw interacţionează virtual cu un omuleţ desenat din câteva linii, despre care artistul spune că se numeşte „MP“, după iniţialele celor două prenume ale sale. 

După semifinala doi Eurovision 2015, Michele Perniola, unul dintre artiştii care a reprezentat San Marino în competiţie, dar care nu a ajuns în finala Eurovision 2015, a scris pe Twitter că are impresia că ascultă „Lovers on the sun“ pe scena Eurovision şi nu piesa „Heroes“. Ulterior, Perniola, care a reprezentat San Marino şi la Junior Eurovision 2013, a revenit cu un alt mesaj în care a spus că a făcut o glumă şi că piesa lui Måns Zelmerlöw este pe placul lui.

Acuzaţiile au fost însă dezminţite de Mans Zelmerlow. 



Sursa: B1 TV
Sursa foto: hbl.fi

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Finala Eurovision, urmărită de 195 de milioane de telespectatori din 45 de țări

24 May 2015 1408