Cătălin Câmpeanu a câştigat "Cupa de Cristal"

Sprinterul Cătălin Câmpeanu (CSM București), cu un rezultat de 6"61/100 și un punctaj pe tabela internațională de 1.147 puncte, a cucerit, la a 24-a ediție, "Cupa de Cristal", trofeu decernat pentru cele mai bune rezultate înregistrate la Campionatele naționale de atletism indoor, încheiate o dată cu disputarea finalelor, sâmbătă și duminică, în sala Complexului "Lia Manoliu" din București, informează Agerpres. Sprinterul a câştigat şi un premiu în bani de 4.500 lei.
 
Locul 2, recompensat cu 3.000 lei, în această ierarhie a tradiționalului trofeu a revenit săritoarei în înălțime Daniela Stanciu — 1.144 puncte, în timp ce pe locul 3, cu 1.500 lei, s-a situat un alt săritor în înălțime, Mihai Donisan — 1.135 puncte.

Pentru prima oară, Federația Română de Atletism a decis să acorde premii în bani pentru cei mai buni sportivi, ca rezultate, dar și din punct de vedere al constanței la toate cele 3 etape ale Campionatelor naționale, top 10 fiind următorul: 1. Mihai Donisan — 10.000 lei; 2. Cristina Bujin — 9.000 lei; 3. Cătălin Câmpeanu — 8.000 lei; 4. Florentina Marincu — 7.000 lei; 5. Florina Pierdevară — 6.000 lei; 6. Daniela Stanciu — 5.000 lei; 7. Andrei Gag — 4.000 lei; 8. Sergiu Caciureac — 3.000 lei; 9. Adrian Vasile — 2.000 lei; 10. Mihaela Nunu — 1.000 lei.

Despre cele două zile de întreceri, președintele Federației Române de Atletism, Ion Sandu, a declarat pentru AGERPRES: "Am avut o concurs bun, care plasează atletismul românesc printre primele din Europa. I-am remarcat aici, la București, pe Cristina Bujin, Daniela Stanciu, Cătălin Câmpeanu, Andrei Gag, Sergiu Caciureac, precum și pe tânăra băcăuancă Georgiana Aniței, un talent deosebit, cu nou record național la junioare 2 la triplusalt și o prestație foarte bună la lungime. Și, de asemenea, de la distanță, să nu uităm performanța de sâmbătă, de la puternicul concurs din Berlin, al săritoarei în lungime Alina Rotaru. Săptămâna viitoare avem un meeting la Istanbul, urmat de Balcaniadă, iar imediat după aceea — Campionatele Europene de la Praga, unde sper să avem cât mai mulți sportivi în față și, de ce nu, 1-2 medalii".

Sursa foto: prosport.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.