Caz de sindrom hemolitic uremic şi în Bacău

 
În această seară, Ministerul Sănătății a fost anunţat că a apărut un caz de sindrom hemolitic uremic (SHU) la Spitalul Județean din Bacău. Este vorba despre un copil de un an, din orașul Bacău, care a fost transferat ulterior la Spitalul de Pediatrie din Iași.  
 
Copilul a manifestat boala diareică acută cu debut în data de 4 februarie, pentru care a primit tratament antibiotic timp trei zile în regim ambulatoriu cu o evoluție favorabilă, dar cu înrăutățire a stării de sănătate în data de 18 februarie.
 
Potrivit recomandărilor Ministerului Sănătății, DSP Bacău a început investigația epidemiologică efectuând inclusiv anchetă alimentară.  
 
Ministerul Sănătății recomandă populației să asculte recomandările medicilor cu privire la respectarea regulilor de igienă în această perioadă.
 
Situația de la Bacău intervine în contextul în care, de la începutul acestei luni s-au înregistrat mai multe cazuri de bebeluși, cu vârste de până la un an și jumătate, cu boală hemolitică uremică. Toți însă erau din județul Argeș. Trei dintre ei au murit.

Sursa foto: romaniatv.net

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.