Stiri calde

UPDATE Caz șocant la grădiniță. O fetiță nu a fost primită la serbarea de 1 Decembrie. Incredibil de ce a luat educatoarea această decizie

O fetiță de patru ani a fost dată afară de la serbarea de la grădiniță pe motiv că nu avea costum popular. Decizia a fost luată de educatoare, conform Antena3.ro

Acest lucru s-a petrecut la o grădiniță din județul Buzău, unde a fost organizată o serbare pentru a celebra Centenarul Marii Uniri.

Una dintre fetițe nu avea costum popular pentru că părinții nu și-au permis, așa că nu a fost primită la serbare. 

Părinții micuței au făcut o plângere la Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău. Aceștia se tem că fetița ar putea rămâne cu traume în urma acestui incident nefericit, mai ales că îşi dorea foarte mult să recite o poezie la serbare.

Cei de la ISJ Buzău au declanşat o anchetă în acest caz. 

Sursa: Antena3.ro
Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța

UPDATE 05.12.2018
Pentru o corectă informare a opiniei publice, conducerea Școlii Gimnaziale ,,Ion Roșca ” Cochirleanca a transmis spre publicare următoarele precizări:

 

„In data de 28 noiembrie 2018, in cadrul emisiunii de știri de pe postul local TV  Sat Buzău, a apărut o știre  cu titlul ,,Serbare cu scandal la o grădiniță din Cochirleanca, județul Buzău”.
 
Aceasta știre a fost preluată de multe posturi TV naționale precum și de unele site-uri naționale de știri .
 
În data de 22 noiembrie 2018 Grădinița cu Program Normal Cochirleanca a găzduit ședința Cercului pedagogic al zonei Cochirleanca. Aceasta activitate este planificată in graficul activităților  Cercurilor metodice aprobat de ISJ Buzău.
 
Cercul metodic  a avut ca temă ,, Evenimentul zilei-din 100 de ani de istorie a românilor”, activitatea desfășurându-se sub formă de ,, masă rotundă” , fără activitate cu copiii. În acea zi nu s-au susținut activități cu copiii.
 
La activitatea cercului metodic au participat un număr de 31 de educatoare, din grădinițele următoarelor comune: Racovițeni, Fundeni-Zărnești, Poșta – Câlnău, Vadu-Pașii, Săgeata, Robeasca și Cochirleanca.
 
Invitații au fost întâmpinați de un grup de copii de la toate grupele din grădiniță. Momentul intâmpinării a constat in primirea invitaților cu pâine și sare și cântarea unei strofe dintr-un cântec popular. Nefiind serbare,nu s-au recitat poezii și nu au fost  alte momente artistice.
 
Acest grup de copii a fost format dintr-un număr de 14 copii de la toate grupele dintr-un total de 52 de copii ai grădiniței.
 
Din grupa mijlocie, de unde este și fetița care a apărut in reportaj, au fost doar  4 copii, dintr-un număr de 16 copii ai grupei.
 
Copilul domnului V.  nu a făcut parte din acest grup de primire al invitaților deoarece a lipsit de la programul gradiniței câteva zile înainte  precum și a doua zi după ședința Cercului metodic revenind la program în data de 26 noiembrie 2018. Domnul V. a motivat că în această perioadă, fetița dânsului a fost răcită, având și alte probleme medicale.
 
Având in vedere că nu a fost serbare, nu s-au recitat poezii  și nu au fost alte moment artistice, cele relatate in reportajul respectiv, precum și în știrile apărute pe diverse site-uri de știri sunt neadevărate.
 
Prin relatarea afirmațiilor domnului V. fără a fi verificate, știrea a fost neechidistantă și părtinitoare. Difuzându-se doar un punct de vedere, cel al domnului V., complet neadevărat, știrea a dus la prejudicierea imaginii Școlii Gimnaziale ,,Ion Roșca ” Cochirleanca din care face parte și grădinița respectivă.
 
Doamna educatoare despre care se face referire este titulară avănd o vechime în învățământ de peste 30 de ani din care 28 de ani in Gradinița cu Program Normal Cochirleanca. În toată această perioadă doamna educatoare nu a avut nicio reclamație și nu a fost cercetată disciplinar.
 
În consecință, apreciem că postul TV SAT BUZĂU , precum și celelelte posturi TV naționale și  site-uri de știri, prin publicarea acestui articol fără măcar a solicita Școlii Gimnaziale ,,Ion Roșca” Cochirleanca minime clarificări sau informaţii privind situația respectivă, dezinformează în mod total neprofesionist și tendențios opinia publică şi aduce grave prejudicii de imagine atât școlii noastre, cât și corpului profesoral.
 
Ne delimităm de orice acțiuni menite să denigreze imaginea școlii noastre și a întregului corp didactic.
         
Director,
Profesor Dumitru Benone Siriu“

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Grădinița Azur din Constanța angajează îngrijitoare

18 Jul 2019 341

Grădiniţă reabilitată pentru preşcolarii din Constanţa

17 Jul 2019 364

Creșă nouă, grădiniță, trotuare reabilitate Continuă lucrările din cadrul proiectelor demarate de Primăria Cumpăna

15 Jul 2019 609

Acţiune caritabilă organizată de Grădiniţa „Năsturel“. Banii vor fi donaţi Mariei, fetiţa care nu a văzut niciodată chipul mamei (galerie foto)

31 May 2019 797

Faza locală a concursului „Micii sanitari“ de la Cumpăna şi-a găsit câştigătorii. Copiii de la Grădiniţa „Florilor“ merg în etapa judeţeană (galerie foto)

28 May 2019 539

Copiii de la Grădinițele „Florilor“ și „Sfânta Maria“ din Cumpăna, la Concursul „Micii sanitari“, ajuns la cea de-a XIV-a ediție

25 May 2019 724

Dakonis Imobiliar a solicitat acord pentru consultarea publică a PUD-ului privind un imobil pe bulevardul 1 Mai Constanţa (document)

23 May 2019 501

Ce spune ministrul Sănătății despre alimentele care le sunt oferite copiilor în grădinițe

22 May 2019 388

Grădiniţă nouă în localitatea Adamclisi. Tim's Time SRL şi-a adjudecat contractul (document)

21 May 2019 689

Zi de sărbătoare la Grădinița cu Program Prelungit „Amicii” din Constanța. Ce surprize au fost pregătite (galerie foto)

18 May 2019 555

Ziua Porţilor Deschise la Grădiniţa „Amicii”

16 May 2019 459

Atenție părinți. Reînscrierea copiilor la grădiniţă va începe luni. Care sunt criteriile de departajare

03 May 2019 764

​Elevii din învăţământul preuniversitar şi copiii de grădiniţă intră în vacanţa de primăvară. Când revin în bănci

19 Apr 2019 907

Post vacant la Grădinița cu Program Prelungit nr. 8 din Constanța

10 Apr 2019 966

Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Copiilor” din Constanţa scoate la concurs un post vacant. Cine poate participa

05 Apr 2019 1150