Cazul soţilor Maleon. Varianta unei mâini criminale, exclusă. Noi detalii

Varianta unei mâini criminale sau a unei premeditări a sinuciderilor în cazul soţilor Maleon sunt acum excluse. Noi elemente din cadrul anchetei, pe care „Ziarul de Iaşi“ vi le prezintă astăzi în exclusivitate, vin să adâncească şi mai mult misterul tragediei, dar aduc şi unele clarificări. Cei doi soţi erau în haine de casă, beau vin şi ornau brăduţul în Ajun, când ceva a intervenit între ei. Amândoi aveau alcoolemii apreciabile, de 1,7 el şi de 2,4 ea, nefiind cunoscuţi nici de cei mai apropiaţi prieteni ca băutori. Un amănunt posibil relevant: soţia pierduse recent o sarcină aşteptată de ani buni, familia de 42 şi 38 de ani neavând copii.
 
Anchetatorii care cercetează bizara moarte a soţilor Bogdan şi Anda Elena Maleon au exclus în totalitate varianta ca o persoană străină să fi intrat în casa lor şi să-i fi omorât pe cei doi. Prima variantă a acestora, una susţinută de probele medicilor legişti, ar fi o dublă sinucidere, însă, cel puţin la nivel teoretic, nu este încă eliminată total din calcul nici ipoteza ca femeia să fi fost strangulată de către soţ, care apoi s-ar fi sinucis.
 
 
Beau vin şi aranjau bradul
 
În urma cercetărilor făcute până în prezent, a reieşit că soţii Maleon se aflau amândoi duminică seara, în Ajulul Crăciunului, acasă, servind vin şi aranjând pomul de Crăciun, în livingul casei lor cu etaj din Moara de Vânt. În acest sens, anchetatorii au găsit globuri şi de­coraţiuni aşezate lângă pomul de Crăciun, care urmau să fie puse în brad, unele fiind deja aranjate în pom. În acele momente, după cum bănuiesc anchetatorii, s-a întâmplat ceva, un lucru care ar fi aprins discuţiile dintre cei doi, foarte probabil şi pe fondul consumului de alcool, consum mare la acel mo­ment (1,7 la mie concentraţie în sânge la el, 2,4 la ea), cu care este probabil că cei doi nu erau obiş­nuiţi. Cert este că femeia ar fi plecat la un moment dat din living, şi s-ar fi spânzurat în mansardă, cu o curea feminină, de o grindă. Aceste lucruri este posibil să se fi petrecut mai aproape de miezul nopţii, şi nu spre dimineaţă, cum s-a stabilit până acum în mod preliminar. După o perioadă neprecizată de timp, care ar putea fi şi de două sau chiar trei ore, bărbatul, care nu poate fi exclus că ar fi putut adormi între timp, ar fi sesizat dispariţia ei şi a început să o caute prin casă, găsind-o în partea de sus a acesteia. An­chetatorii presupun că acesta ar fi dat apoi jos corpul din ştreang şi l-ar fi aşezat pe podea, cu faţa în sus. În acele clipe, cel mai probabil dezorientat şi şocat, acesta ar fi aruncat cureaua pe scările care asi­gurau accesul în mansardă. Obiec­tul a fost găsit de către anchetatori la baza scării.
 
Alcoolemii mari
 
Acesta şi-ar fi luat apoi o curea bărbătească, a urcat şi el la man­sardă şi s-a spânzurat de mânerul unei ferestre. Anchetatorii mai spun că cei doi erau îmbrăcaţi cu haine de casă. Totodată, medicii legişti au descoperit ieri la citirea analizelor o cantitate apreciablă de alcool în sângele soţilor Bogdan şi Anda Elena Maleon, alcool care ar fi fost ingerat înainte de deces. În urma necropsiei preliminare realizate de către medicii legişti, a reieşit că Anda Elena avea o alcoolemie de 2,40 mg/l alcool pur în sânge, iar Bogdan, de 1,70 mg/l alcool pur în sânge. De asemenea, anchetatorii au concluzionat că cele două pahare găsite pe o masă din casă au fost folosite de către soţii Maelon pentru a bea vin ambalat în pungi de vrac cartonate. Cantitatea de vin consumată este apreciabilă, mai ales pentru o femeie care nu este obişnuită cu alcoolul.
 
Pierduse recent o sarcină
 
De asemenea, cei care fac cercetările în acest caz au mai aflat că femeia pierduse o sarcină în cursul acestui an, iar acest lucru a făcut-o să treacă printr-o depresie, fapt care ar putea constitui mobilul sinuciderii, nefiind exclusă şi o discuţie în seara tragediei pe această temă. În prezent, o parte din misterul acestei tragedii ar putea fi risipit prin expertiza informatică a telefoanelor şi adresele de e-mail ale celor doi, lucruri care au fost deja cerute în cadrul acestui dosar penal.

  
Sursa text: ziaruldeiasi.ro 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Detalii noi în cazul dublei sinucideri de la Iaşi. Ce alcoolemie aveau cei doi soţi găsiţi fără suflare

27 Dec 2017 2730

„Drum drept spre lumină“ Prietenii deplâng moartea soţilor Maleon, găsiţi morţi în casă. Bogdan Maleon era directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi

26 Dec 2017 2582

Directorul Bibliotecii Central Universitare (BCU) Iaşi și soția sa, găsiţi morţi, în casă

25 Dec 2017 3350

Ce sfinţi sărbătorim astăzi. Muceniţa care a murit în chinuri pentru Hristos

07 Jul 2016 1987