CCINA Dezvoltarea relaţiilor economice dintre firme din judeţul Constanţa şi Belarus. Ce temă s-a discutat

Directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, domnul Ion Dănuţ Jugănaru, a primit, în data de 13 septembrie 2018, vizita oficială a E.S. domnul Andrei M.Grinkevich, Ambasadorul Republicii Belarus la Bucureşti.

ES Ambasadorul Republicii Belarus la Bucureşti a menţionat existenţa Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Belarus cu privire la cooperarea economică, care a instituit cadrul juridic pentru derularea activităţii Comisiei Interguvernamentale româno-belaruse privind colaborarea economică.

Acordul oferă baza legală pentru dezvoltarea pe termen lung a cooperării în domenii ale economiei precum: industrie, transport, agricultură, construcţii, energie, turism, întreprinderi mici şi mijlocii, ştiinţă şi tehnologie.

Deasemenea, a subliniat avantajele economice ale Republicii Belarus în calitatea de membru la Uniunea Economică Euroasiatică - UEE, aceasta fiind o uniune economică situată în principal în nordul Eurasiei. Tratatul pentru fondarea UEE a fost semnat la 29 mai 2014 de către liderii statelor Belarus, Kazahstan și Rusia și a fost pus în aplicare de la 1 ianuarie 2015.

E.S. domnul Ambasador Andrei M.Grinkevich a menţionat participarea firmelor din Belarus la Târgul internaţional de agricultură “INDAGRA” organizat de Romexpo Bucureşti şi despre întâlnirile bilaterale organizate cu această ocazie.

Discuţiile au continuat cu prezentarea detaliilor despre aspectele întâlnite de firmele constănţene, care doresc să-şi înfiinţeze firme în Republica Belarus. Cea mai bună oportunitate este oferită de Parcul Industrial China-Belarus “Great Stone”, o zonă economică specială, creată în districtul Smolevichsky, la 25 de km de capitală, lângă aeroportul din Minsk. Suprafaţa totală a parcului este de 112kmp, având toată infrastructura necesară şi facilităţi fiscale de zonă liberă.

Au mai fost discutate aspecte legate de numărul în creştere al turiştilor din Republica Belarus, care au vizitat România, respectiv 73.000 turişti (2017) şi despre regimul vizelor. Domnul Ion Dănuţ Jugănaru a mentionat analizarea posibilitatii de a introduce o cursă charter care să transporte turiştii din Belarus pe litoral românesc.

Domnul Ion Dănuţ Jugănaru i-a prezentat domnului Ambasador principalele domenii în care-şi desfăşoară activitatea companiile din Constanţa: port, industrie, turism, navigatie, energie, agricultură, domnul Jugănaru punând accent pe rolul important al Portului Constanţa în zona de Sud Est a Europei şi nu numai.

Un alt punct discutat în cadrul întâlnirii a fost despre rolul important pe care-l au, atât Camera de Comerţ şi Industrie a României, cât şi întreg Sistemul Cameral, în ceea ce priveşte dezvoltarea relaţiilor bilaterale între ţara noastră şi alte tări dar, şi în ceea ce priveşte sprijinirea şi susţinerea mediului de afaceri din România.

Directorul General al CCINA Constanţa Domnul Ion Dănuţ Jugănaru l-a invitat pe E.S. domnul Ambasador Andrei M.Grinkevich, alături de firme din Republica Belarus, la târgul Expoagroutil 2019, organizat de CCINA Constanţa. Firmele din Belarus pot să participe în calitate de expozanţi, cât  şi la un forum de afaceri, organizat cu această ocazie.


ES Domnul Ambasador Andrei M.Grinkevich a mulţumit pentru primire şi a menţionat că va susţine colaborarea bilaterală dintre cele două ţări.

CCINA Constanţa este deschisă oricărei forme de colaborare cu Ambasada Republicii Belarus, sprijinind ideea de a facilita întâlniri de afaceri între companii româneşti şi belaruse, pe diverse sectoare de activitate, pentru a dezvolta noi relaţii de colaborare, reciproc avantajoase.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 491

Paralela45 relansează cursele charter cu destinație Antalya, cu plecare din Constanța! Ce alte destinații preferă românii? (VIDEO)

19 Mar 2024 1086

LIVE CCINA, Paralela45 și Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, despre vacanțele de vară 2024 (FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 837

Inspectoratul Școlar Județean Constanța promovează învățământul dual alături de CCINA Constanța

22 Feb 2024 807

Universitatea Ovidius din Constanța Proiecte de peste 42 de milioane de Euro prezentate în cadrul întâlnirii Forumului Oamenilor de Afaceri

15 Dec 2023 817

#Dobrogea145 Ruxandra Serescu, director general Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

17 Nov 2023 986

Fostul magistrat Adina Florea, noul director executiv al Departamentului Juridic din Camera de Comerț și Industrie a României

31 Oct 2023 1408

Teatrul de Stat Constanța a primit Premiul de Excelență pentru contribuția adusă la dezvoltarea culturală a municipiului de la CCINA Constanța (GALERIE FOTO)

25 Oct 2023 783

Solid House și Mesta Marmură și Travertin, conduse de Ramazan Gur, au ocupat primul loc în Topul județean al firmelor!

20 Oct 2023 2779

Firme Constanța Fost director al CCINA, mandat de 4 ani la conducerea companiei Administrarea Parcului Industrial Mangalia SRL

03 Oct 2023 3546

Afaceri Constanța Global Defense Logistics și-a dublat cifra de afaceri în ultimul an fiscal, la aproape 150 milioane de euro. Șeful CCINA, printre asociați

03 Oct 2023 1312

LIVE TEXT Președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, la prima conferință de presă după acuzațiile de luare de mită (GALERIE FOTO)

15 Jun 2023 1545

Constanța Firma Love.Peace.Coffee SRL, document de la primărie pentru amplasarea unui container la City Park Mall

09 Jun 2023 1299

“Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”, eveniment dedicat tradițiilor gastrnomice și culturale locale din Dobrogea

02 Jun 2023 2351

Comuna Cumpăna a participat la cea de-a XXX-a ediţie a ExpoAgroUtil

07 May 2023 1300