Ce a declarat Felix Stroe, candidat pentru funcţia de secretar general PSD, în cadrul congresului

Preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, candidat pentru funcţia de secretar general, consideră că una dintre direcţiile importante ale partidului său o reprezintă dialogul, atât cu structurile formaţiunii, dar şi cu "cetăţenii de la firul ierbii".

"O importantă direcţie de acţiune politică, în opinia mea, pe care o văd abordată în regim de urgenţă, este aceea a consolidării şi intensificării dialogului, atât cu structurile organizatorice din teritoriu, cât şi cu cetăţenii de la firul ierbii, simpatizanţi sau nu ai PSD. Stabilizarea şi profesionalizarea aparatului politic din structurile teritoriale, în paralel cu dialogul social, fie el mai mult sau mai puţin comod, sunt acţiuni care vin şi trebuie să consolideze fundaţia întregului edificiu politic numit PSD", a spus Felix Stroe la Congresul PSD.

El a vorbit şi despre unele "greşeli" ale partidului, dar mai ales despre acţiunile viitoare.

"Departe de mine ideea că am avut cele mai optime numiri în structurile de cadre, cum, poate, este departe de mine şi ideea că eu aş fi cel mai bun dintre noi pentru funcţia de secretar general. Nu sunt adeptul luptei între părinţi şi copii, între tineri şi vârstnici, (...) între sectorul privat versus salariaţii din sectorul public, al tensiunilor întreţinute între medici, câţi mai avem, şi pacienţi, între intelectuali şi restul lumii, între capitalul privat, mixt sau cel de stat. Nu! (...) Când propun şi susţin pacea socială şi un moratoriu asupra exceselor de tipul #rezist vreau să atrag atenţia cu fermitate şi asupra faptului că nu ne vom aşeza pe marginea bordurii să ne lăsăm creştineşte pocniţi şi beşteliţi de flotilele de internauţi. (...) Din punctul meu de vedere, această perioadă s-a încheiat. Iată de ce este necesară de urgenţă creşterea încrederii în noi înşine, venită însă nu din aroganţa (...) unor funcţii ocupate temporar, ci din însăşi natura noastră de oameni politici", a mai spus Felix Stroe.

Potrivit acestuia, comunicarea politică la alegerile europene a fost deturnată de "cohorte de mercenari internauţi", scrie Agerpres.

"Alegerile europarlamentare au fost deturnate sub aspectul comunicării politice de un imens zgomot de fond provocat de cohorte de mercenari internauţi, astfel că nu s-a putut discuta absolut nimic serios despre ce, cum şi cât au de făcut europarlamentarii români pentru cei care i-au trimis la Bruxelles. Nu s-a pus în discuţie nici cel mai elementar aspect de doctrină politică (...) Personal, nu m-am aşteptat la un vot atât de grupat împotriva noastră, a PSD, şi nici nu am crezut că otrava strecurată în mintea şi sufletele românilor poate avea un efect atât de devastator în planul percepţiei unei realităţi mutilate distorsionat. Este o lecţie importantă, deosebit de gravă, pe care trebuie să o învăţăm repede şi bine şi să acţionăm în consecinţă", a adăugat social-democratul.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT+VIDEO Dumitrache reales Conferință de alegeri în cadrul Organizației Municipale a PSD Constanța. Cine sunt vicepreședinții organizației municipale? (Galerie FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 1088

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 581

Mihai Lupu și Felix Stroe, imortalizați într-o fotografie. Ambii țin în mână adeziunea semnată de preșdintele CJ Constanța pentru a intra în PSD

17 Apr 2024 1102

Ultima săptămână din aprilie vine cu alegeri interne în PSD Constanța?!

15 Apr 2024 871

Deputata Cristina Rizea, aleasă oficial președinte al organizației PSD Valu lui Traian

06 Apr 2024 775

Senatorul Felix Stroe (PSD) „Ne asumăm implementarea salariului minim european în România, până la finalul anului 2024!“

02 Apr 2024 801

Irinela Nicolae va candida din partea organizației PSD Constanța pe lista de europarlamentare

27 Mar 2024 2321

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1837

Felix Stroe anunță decizia PSD Marian Makkai, candidatul partidului pentru Primăria comunei Pecineaga, județul Constanța

19 Mar 2024 1040

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe afirmă că nu a contactat primarii liberali, nici direct, nici prin emisari!

17 Mar 2024 1045

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, se alătură protestului UNTRR

13 Mar 2024 649

România câștigă procesul în dosarul Roșia Montană. Reacția președintelui PSD Constanța, senatorul Felix Stroe

09 Mar 2024 809

Felix Stroe despre primarii care vor candida din partea PSD Constanța la localele din acest an

07 Mar 2024 3547

Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe- „Primarii trebuie să aibă libertatea de a-și schimba opțiunea politică“

04 Mar 2024 861

Felix Stroe- "Vrem ca jumătate dintre aleșii locali din acest an să fie doamne"! (VIDEO)

03 Mar 2024 890