Ce a declarat Marius Mocanu, avocatul lui Nicuşor Constantinescu, la ieşirea fostului lider CJ de la DNA Constanţa (video)

Avocatul Marius Mocanu, care îl reprezintă pe Nicuşor Constantinescu a făcut mai multe precizări după ce a ieşit fostul preşedinte CJC din incinta Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, unde s-a prezentat luni dimineaţă, pentru a fi audiat în două dosare disjunse din raportul Curţii de Conturi.
"Este vorba de două dosare penale. Unul este un dosar un pic mai vechi, din 2015, iar altul este un dosar din 2017. Ambele dosare sunt disjunse dintr-un raport al Curţii de Conturi ce vizau un control la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri din Constanţa şi vizează plăţi nelegale efectuate de  domnul Constantinescu în calitate de ordonator principal de credit la Consiliul Judeţean Constanţa, plăţi care au fost virate către RAJDP pentru efectuarea unor lucrări.

În esenţă a refuzat să dea declaraţii la acest moment procesual, fiind necesar să studieze actele aflate la dosarul cauzei şi în funcţie de concluziile la care vom ajunge, vom formula cereri privind declaraţii, administrarea probelor. Într-unul dintre dosare, cel mai vechi, s-a pus în mişcare acţiunea penală, având calitatea de inculpat, în cel de-al doilea dosar, abia suntem în faza unde s-a dispus începerea urmăririi penale şi dânsul are calitatea de suspect.

Singura referire care ar putea fi făcută legată de această chestiune (n.r. privind declaraţii legate de Liviu Dragnea) este faptul că RAJDP Constanţa a plătit o parte din sumele de bani respective la care am făcut referire către o societate – Tel Drum. De aici a  existat o discuţie, dar la modul concret nu a fost formulată o acuzaţie privind persoana la care aţi făcut referire", a declarat Marius Mocanu.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.