Stiri calde

Ce a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader despre derularea procedurii de extrădare a Elenei Udrea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi, la Timişoara, că ministerul pe care îl conduce şi-a îndeplinit, cu "mare promptitudine", toate obligaţiile care i-au revenit în derularea procedurii de extrădare a Elenei Udrea, reiterând faptul că fostul ministru al Turismului poate fi extrădată din Costa Rica, informează Agerpres.ro. 
 
În ceea ce priveşte o informaţie apărută în spaţiul public, potrivit căreia Elena Udrea nu ar putea fi extrădată pentru că are statut de azilant, ministrul Justiţiei a menţionat că nu există nicio probă în acest sens.
 

"Cine a făcut afirmaţia aceasta, că are statutul, dreptul de azil, n-a probat, n-a dovedit dreptul de azil şi n-a probat, sub niciun fel, motivul de natură politică ce ar fi stat la baza dreptului de azil. Prin urmare, avem colaborare bilaterală pe bază de reciprocitate şi avem transfer al unui fost condamnat - ceea ce înseamnă că reciprocitatea funcţionează, avem o altă procedură în curs - ceea ce înseamnă că reciprocitatea funcţionează, sunt convenţii la care şi România şi Costa Rica sunt state părţi, care pot fi puse în aplicare", a spus ministrul Justiţiei.

 
El a arătat că sunt şi alte aspecte, care ţin de caz, dar care nu pot fi făcute publice, precizând însă că Ministerul Justiţiei şi-a îndeplinit, chiar de a doua zi, obligaţiile care i-au revenit în procedura de extrădare.
 

"Atât pot să vă spun, că ministerul (Justiţiei, n.r.) şi-a îndeplinit cu mare promptitudine, adică de a doua zi, toate obligaţiile care i-au revenit în procedura de extrădare", a spus Toader.

 
În ceea ce priveşte procedura de extrădare în cazul fostului deputat Sebastian Ghiţă, ministrul Justiţiei a afirmat că, şi în acest caz, au fost făcute toate demersurile necesare.
 

"Suntem în procedură. La Sebastian Ghiţă s-au făcut toate demersurile, am făcut cererea de extrădare. Ne-au cerut ulterior completări, le-am solicitat la Curtea de Apel Ploieşti, ne-au trimis completările, le-am tradus, le-am trimis la Ministerul Justiţiei (din Serbia n.red.), imediat. Ministerul Justiţiei le-a transmis potrivit procedurii, legii dânşilor, la instanţa supremă", a mai arătat Toader.

Sursa: Agerpres.ro. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procurorii din Iași vor organiza un protest în stradă pe 25 februarie. Totodată vor suspenda activitatea timp de 5 zile

22 Feb 2019 350

USR îi solicită Avocatului Poporului să conteste OUG-ul pe justiţie la CCR

22 Feb 2019 410

Procurorii din Constanţa ar putea protesta mâine împotriva ordonanței de urgență adoptate marţi de guvern

21 Feb 2019 553

Reacția procurorului general al României după anunţul ministrului Justiţiei care a declanşat procedura de numire a noului procuror general

21 Feb 2019 472

Ministrul Tudorel Toader i-a trimis o scrisoare prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans. Ce se precizează în documentul respectiv

21 Feb 2019 428

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va declanşa procedura de numire a noului procuror general al României

21 Feb 2019 376

Guvernul a adoptat marţi o OUG care modifică legile Justiţiei. Ce prevede ordonanța

19 Feb 2019 562

„Când injustiția devine lege, rezistența devine datorie!“ Protest anunțat pentru seara aceasta la Constanța, în fața Prefecturii

19 Feb 2019 376

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă privind procedura de selecţie a procurorului european din partea României

19 Feb 2019 468

Ce spune premierul Viorica Dăncilă despre revocarea din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr

18 Feb 2019 415

Stelian Ion (USR) solicită Ministerului Justiţiei să prezinte ce demersuri a efectuat pentru extrădarea din Madagascar a lui Radu Ştefan Mazăre (document)

14 Feb 2019 1095

Tudorel Toader, scrisoare către miniștrii de Justiție din Uniunea Europeană

13 Feb 2019 387

Deținuții care nu au beneficiat de legea recursului compensatoriu ar putea primi o compensație financiară

06 Feb 2019 363

Ministrul Tudorel Toader a publicat salariile angajaților din sistemul penitenciar

05 Feb 2019 341

Ministrul Tudorel Toader propune suplimentarea cu 40 de posturi a personalului din DIICOT

05 Feb 2019 393