Ce a declarat ministrul Tudorel Toader despre revocarea din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi, în cadrul unei emisiuni TV, că argumentele pentru revocarea procurorului general Augustin Lazăr sunt "mult mai puternice" decât cele pe care le-a adus când a cerut revocarea fostului procuror-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, informează Agerpres.ro

"Domnul Lazăr e om şi el şi are orgoliile sale. Sigur că nu e confortabil să iasă la pensie revocat, adică dat afară pe motive imputabile, (...) dar argumentele aduse în defavoarea domnului Lazăr sunt mult mai evidente şi mult mai puternice decât cele aduse în defavoarea fostului procuror-şef al DNA, cu atât mai evidente sunt motivele de revocare", a spus Toader la România TV.


El a reamintit că a trimis preşedintelui României "documentele complete" pentru revocarea din funcţie a procurorului general.

"Convingerea mea e că e o tragere de timp şi, omeneşte, îi pot înţelege această diligenţă, acest interes subiectiv, mult prea subiectiv şi de natură personală", a precizat Toader.


Ministrul Justiţiei a anunţat, joi, că a transmis către preşedintele României atât solicitarea de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr, cât şi pe cea privind numirea Adinei Florea ca procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

 Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.