Ce a declarat Nicuşor Constantinescu în sala de judecată

Pledoaria lui Nicuşor Constantinescu s-a încheiat. Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa şi-a susţinut motivele pentru care a contestat mandatul de arestare emis în dosarul Centrului Militar Zonal.
 
Nicuşor Constantinescu a declarat că nu este reală afirmaţia potrivit căreia Ambasada SUA ar fi susţinut că a stat ilegal pe teritoriul statului american.

“Am făcut plângere la Gabriel Oprea. Nu s-a interesat de starea mea de sănătate reală, deși am trimis adrese prin doamna avocat Ilana Vale. Inclusiv domnul  Scott s-a aratat dispus sa trimită o adresă autorităților  române să spună adevărul, că nu am avut brățară aplicată și că nu urma să fiu încarcerat în penitenciarul Buffalo West. Domnului procuror îi plac Western-urile. Acești oameni, avocații, cetateni,  medici sunt dispuși să vină la orice termen.”, a declarat preşedintele suspendat al CJC, potrivit reporterntv.ro.

Preşedintele suspendat al CJC a declarat că a venit de bunăvoie în ţară pentru a clarifica situaţia în acre se află.

“Aveam întâlnire cu medicul, dar pentru că am fost chemat la procuror consultația s-a anulat. Așa că am decis să revin în România. Mi-am anunțat avocații care la rândul lor au anunțat autoritățile. Am venit să clarific aceste neclarități. Dacă s-a terminat cercetarea penală, dacă am fost reținut 24 de ore și am fost eliberat din lipsă  de probe, cu ce am impietat eu cercetarea penală? Mai ales că am dreptul la tăcere, mai ales că a fost vacanță judecătorească. Mi-am dat seama că trebuie să vine eu însumi. Nu știu cine ar fi avut demnitatea și curajul să vină căutat fiind în 189 de țări.”

Nicuşor Constantinescu a adăugat că afirmaţiile referitoare la încarcerarea sa pe teritoriul este sunt neadevărate.
 
„Când am venit nesilit de nimeni în ţară m-am trezit cu neadevăruri. Afirmaţiile domnului Opriş cu încarcerarea şi brăţară sunt neadevărate. Nu s-a pus problema. Şi nici că aş fi purtat brăţară electronică. Am luat la cunoştinţă despre arestarea preventivă după ce Tribunalul Bucureşti a dat sentinţa şi am discutat cu avocaţii să depunem contestaţie. În martie, după ce am fost eliberat de Tribunal şi Curtea de Apel Bucureşti, au desfiinţat toate acuzaţiile din rechizitorii, inclusiv cea privind pericolul social. Toate acele documente medicale de la spital şi clinică din New York, ştampilate cu apostilă, îndeplinesc condiţiile Convenţiei de la Haga. Toate acele documente au fost contestate că nelegale nereale de acuzare.”, a declarat Nicuşor Constantinescu în faţa magistraţilor.

Referitor la starea sa de sănătate, Nicuşor Constantinescu a declarat că trebuie să urmeze tratamentul şi că încearcă să scape de infecţie.
 

„Sunt oameni care stau cu drena și un an. Nu poate crede nimeni că un om bolnav de cancer își diminuează șansele de a scăpa de cancer. Din cauza infecțiilor a existat interdicția de a începe radioterapia care poate reduce șansele ca acest cancer să reapară cu 70 %.  Am avut un plan de radioterapie pentru  6 -7 săptămâni, prescris de medicul Somn, după vindecarea infecției.”, a mai susţinut preşedintele suspendat al CJC în sala de judecată.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ana Maria Trancă se pronunţă azi într-unul dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)

14 Jul 2016 2567

Cristinel Dragomir, la ieşire din sala de judecată "Nicuşor Constantinescu e foarte obosit şi foarte dezamăgit"

13 Nov 2014 2103