Stiri calde

Ce a transmis Consiliul Județean Tulcea despre incendiul ce a distrus locuința unor pensionari din Casimcea

Printr-un articol al ZIUA de Constanța, aduceam zilele trecute în discuție incendiul violent care a mistuit o casă din localitatea Casimcea, județul Tulcea. Flăcările au distrus imobilul în care locuiau de ani buni doi soți, ătrâni și bolnavi. Doar norocul a făcut ca în miez de noapte, când s-a pornit vâlvătaia cei doi să reușească să iasă în siguranță afară din casa cuprinsă de flăcări. 

Potrivit unei cunoștințe a familiei a căror locuință a fost mistuită de flăcări, bărbatul și-a pierdut vederea de câțiva ani și are și un picior amputat din cauza complicațiilor survenitre de la diabet, boala cu care se luptă de foarte mulți ani. Soția acestuia, care îl îngrijește a reușit să îl scoată afară din casa în flăcări.

Urmare a acestui articol, reprezentanții Consiliului Județean Tulcea ne-au transmis că, ”potrivit legislației în vigoare, proprietarul locuinței trebuie să se adreseze Comitetului Local pentru Situații de Urgență de la nivelul Comunei Casimcea, structură ce are atribuții în sprijinul managementului situațiilor de urgență produse sau posibil a se produce pe teritoriul unității administrativ-teritoriale”.
 
Reamintim că, vecinii familiei au sunat în noaptea de 7-8 iunie, în jurul orei 1.00,  la 112 și au cerut ajutor, iar pompierii Stației de pompieri Babadag au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și 9 subofițeri.
 
Când au ajuns salvatorii incendiul se manifesta la acoperișul unei case. Din primele cercetări, cel mai probabil cauza incendiului a fost un scurt circuit electric.
 

”În urma incendiului nu au fost victime, deși casa era locuită de o familie în vârstă” – au transmis reprezentanții ISU Delta.

 
Cinci ore s-au luptat pompierii cu flăcările, incendiul fiind lichidat în jurul orei 06:00. La fața locului a intervenit și SVSU Casimcea cu o autospecială de stingere cu apă.
 

”Din fericire, proprietarii s-au autoevacuat şi nu există victime” – au transmis pompierii.

  
După finalizarea intervenției pompierilor, din casa în care locuiau cei doi soți nu au mai rămas decât pereții. Din păcate, pentru proprietarii imobilului este foarte dificil să încerce să își refacă locuința, fiind neputiincioși și bolnavi.
 
Vecinii acestora au lansat un apel pentru toți cei care doresc să îi ajute să treacă peste acest impas și să își refacă măcar o parte din casa afectată. Toată agoniseala de o viață a fost mistuită de flăcări și au mare nevoie de ajutor.
 
Citește și: 

Dramă pentru doi pensionari din localitatea Casimcea, județul Tulcea. Bătrâni și bolnavi au rămas și fără casă. Un incendiu le-a distrus locuința (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Invitaţi internaţionali la Festivalul Multietnic al Păstoritului de la Tulcea (galerie foto)

13 May 2019 472

Seminarul „Agricultura ecologică – pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării“ s-a desfășurat la Tulcea

16 Mar 2019 879

Consiliul Județean Tulcea Noutăți legislative aplicate în Rezervația Biosferei Delta Dunării

07 Feb 2019 762

Competiţie de fotbal la Tulcea, de ziua de naştere a lui Gică Hagi. Zece echipe s-au întrecut în cinstea „Regelui“ (galerie foto)

06 Feb 2019 916

Volume dedicate celebrării Dobrogei care vor face istorie „140 de ani de la unirea Dobrogei cu România” şi „Localităţi ale judeţului Constanţa la 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România”

12 Dec 2018 1248

Centenarul la Tulcea. Depuneri de coroane și inaugurarea unui nou dispensar medical comunal în Valea Nucarilor (galerie foto)

02 Dec 2018 473

Consiliul Judeţean Tulcea, întâlnire de lucru privind calendarul evenimentelor din 2019

19 Nov 2018 684

Seară folclorică de Ziua Dobrogei, la Sala Sporturilor din Tulcea (galerie foto)

14 Nov 2018 555

„Carol I și Ferdinand I, Regii care au creat Românie Mare“, expoziție eveniment la Muzeul de Istorie din Tulcea (galerie foto)

14 Nov 2018 333

Ce manifestări vor fi organizate la Tulcea cu ocazia Centenarului şi Zilei Dobrogei

12 Nov 2018 771

Şedinţă solemnă comună între consiliile judeţene Constanţa şi Tulcea. Mai multe evenimente planificate

08 Nov 2018 842

Delegație a orașului Suzhou, China, în vizită la Tulcea.Ce subiecte au fost analizate (galerie foto)

01 Nov 2018 637

Tulcea. Ceremonial militar, la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești“. 140 de ani de la înființarea Diviziei Active Dobrogea (galerie foto)

27 Oct 2018 1007

Sărbătoare mare pentru militari 140 de ani de la înființarea Diviziei Active Dobrogea, celebrată la Babadag (video)

27 Oct 2018 1091

Caravana Filmului Românesc, proiect implementat de Consiliul Județean Tulcea, în Anul Centenarului

25 Oct 2018 704