Ce alimente provoacă hiperactivitatea la copii sau atrag ţânţarii ?
































Cu toţii ştim că o alimentaţie sănătoasă reprezintă calea spre un corp şi o minte fericită.  Alimentele au totuşi unele secrete, unele mai bizare de care poate nu ştiai. Spre exemplu:

Chili. Dacă vrei să fie iute, nu culoarea este cea care contează, ci mărimea. Cu cât este mai mic, cu atât gustul picant este mai pregnant.

Banane. În mod ciudat, se pare că ţânţarii sunt atraşi de persoanele care au mâncat recent banane. Prin urmare, nu este recomandat să le consumi atunci când plănuieşti o plimbare pe înserat.

Alimentele puternic colorate. Copiii devin hiperactivi atunci când mănâncă produse intens colorate, în special alimente de culoare galbenă şi roşie.
Cafea. Boabele de cafea nu sunt de fapt boabe, ci seminţe. Fructul arborelui de cafea are culoare roşu-stacojiu, iar în interiorul acestor bace se află două seminţe sau ceea ce noi numim boabe de cafea.

Ceai. Pentru a evita neplăcerile, încearcă să nu bei ceai rece. Japonezii cred cu tărie că "ceaiul de ieri <<muşcă>> mai rău că un şarpe". Cu alte cuvinte, se pare că ceaiul rece irită pereţii stomacului. Mai mult, chinezii sunt de părere că o cană de ceai rece este mai periculoasă decât otrava.

Mierea. Este singurul produs care nu are termen de valabilitate. Conform site-ului Bright Side, cel mai vechi borcan cu miere a fost descoperit în anul 1922, de către Howard Carter, în mormântul Faraonului Tutankhamon. În urmă unor analize de laborator s-a stabilit că mierea respectivă era comestibilă.

Brânză Camembert. Specialiştii recomandă că această specialitate de brânză să fie consumată în apropierea termenului de valabilitate, dar niciodată după ce acesta expiră.

Ou. Dacă un ou este introdus într-un pahar cu apă şi se ridică la suprafaţă, atunci acesta nu mai este comestibil. Acest lucru se datorează faptului că, pe măsură ce se învecheşte, în interiorul oului se acumulează gaze, care îi permit să plutească.

Ciocolată. Dacă mănânci o bucăţică de ciocolată neagră înainte de masă, această va ajută la eliberarea de glucoză în sânge. În acest fel, chiar şi în cazul în care îţi este foarte foame, vei mânca mai puţin şi te vei simţi totuşi satul.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază se va prelungi până la finalul anului 2024

19 Mar 2024 507

Sondaj lansat de Comisia Europeană Fermierii și operatorii din lanțul de aprovizionare cu alimente pot să își exprime opiniile în ceea ce privește practicile comerciale neloiale, până la 15 martie

04 Mar 2024 465

Asociatia Suflete Deschise, din Constanța, în sprijinul aproapelui Ajutoare pentru familiile care locuiau în ferma care a ars în Murfatlar

23 Feb 2024 868

Vești bune pentru românii cu venituri mici! A crescut numărul beneficiarilor de carduri sociale pentru alimente

22 Feb 2024 688

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul referitor la diminuarea risipei alimentare

20 Feb 2024 650

Licitații Constanța CFR SA închiriază spații și terenuri în apropierea stațiilor CF din județul Constanța (DOCUMENT)

17 Feb 2024 1129

Vești bune pentru beneficiarii cardurilor sociale! Când vor primi prima tranșă din 2024

16 Feb 2024 632

Marcel Ciolacu Ordonanța privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază va fi prelungită cu 60 de zile

29 Jan 2024 604

Declarații de avere Averea și interesele lui Bogdan Răzvan Licărete, consilier la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DOCUMENTE)

21 Jan 2024 730

Vești bune pentru pensionari! De anul acesta, cardurile sociale pentru alimente vor fi acordate persoanelor vulnerabile cu venituri mai mici de 2.000 lei

18 Jan 2024 776

Ministrul Agriculturii susține că își dorește continuarea plafonării adaosului comercial la alimentele de bază

17 Jan 2024 481

Julio Iglesias, reţinut pe aeroport, în Republica Dominicană!

16 Jan 2024 1166

Ministrul Agriculturii Măsura privind plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază ar putea fi prelungită

15 Jan 2024 695

De ce a explodat numărul intoleranțelor alimentare? Nutriționistul ne răspunde

13 Jan 2024 906

Israel-Hamas Aprovizionarea cu alimente în Gaza se înrăutăţeşte, afirmă Blinken la Amman

07 Jan 2024 752