Ce cartiere sunt afectate de avaria RAJA de aseară. Iată şi poziţia oficială a conducerii regiei

Comunicat de presă
În cursul acestei seri, firma constructoare care lucrează pentru societatea Tiragram SRL a avariat conducta magistrală de alimentare cu apă a părţii de sud a oraşului Constanţa.
Pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona podului IPMC, firma Tiragram a început construcţia unei benzinării. În luna iunie a acestui an, societatea a cerut un aviz de principiu de la SC RAJA SA, aviz prin care I s-a adus la cunoştinţă că în zonă se află pozată magistrala de alimentare, iar pentru obţinerea avizului necesar demarării lucrărilor este nevoie de realizarea unui proiect şi de executia lucrărilor de protecţie a conductei. 
Mai mult, firma avea obligaţia ca dupa realizarea acestor lucrări să vină cu proiectul viitoarei construcţii - staţia Peco refăcut în conformitate cu ceriţtele RAJA pentru a obţine avizul pentru construire. Reprezentanţii Tiragram nu au ţinut cont de nimic şi la inceputul acestei luni au demarat lucrările. Pe data de 02 octombrie la faţa locului s-a deplasat o echipă RAJA formată din jurişti şi reprezentanţi ai Departamentului tehnic, care au încheiat o notă de constatare semnată şi de catre firma Tiragram, dar şi de constructorul lucrărilor, prin care aceştia îşi luau angajamentul că vor stopa lucrările, vor asigura realizarea protecţiei pentru magistrală şi vor depune toate actele pentru obţinerea avizului necesar pentru a intra în legalitate. În data de 08 octombrie, pentru că firma a continuat lucrările şi nu a respectat nota de constatare SC RAJA SA a trimis către Tiragram o notificare  prin executor judecătoresc de stopare a lucrarilor. În plus, pe data de 09 octombrie s-a transmis şi către Inspectoratul In Construcţii o notificare prin care solicitam să se ia măsurile legale necesare pentru întreruperea lucrărilor.
În cursul acestei seri, muncitorii care lucrau în zonă au avariat conducta de 800 mm. Pentru remedierea situaţiei a fost nevoie să fie întreruptă furnizarea apei pe conductă, fiind afectaţi de oprirea apei abonaţii din cartierele Palas, IC Brătianu, Medeea, CET şi Anda. Abonaţii din cartierele Km 4 -5, Km5, Viile Noi au apă cu presiuni scăzute.
Având în vedere complexitatea lucrărilor ce trebuiesc efectuate, dar şi faptul că în acest moment nu se cunoaşte cu exactitate pe ce lungime este afectată magistrala nu se poate preciza perioada necesară finalizării lucrărilor.
Asigurăm toţi abonaţii din zonele afectate de lipsa apei, că echipele RAJA de intervenţie vor face tot ce este omeneşte posibil pentru remedierea avariei şi reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp posibil.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA întrerupe furnizarea apei în anumite zone din Constanța! Lista completă

24 Mar 2024 12857

Lucrări RAJA la Constanța! Mai multe zone, fără apă la robinete! Afectat și Spitalul Militar “Dr. Alexandru Gafencu”

20 Mar 2024 1076

RAJA Constanța Mai multe zone din municipiul Constanța rămân fără apă la robinete

19 Mar 2024 1544

RAJA Constanța Se oprește apa în mai multe zone din municipiul Constanța!

18 Mar 2024 1233

RAJA Constanța Se oprește apa pe mai multe străzi din Mangalia!

18 Mar 2024 388

RAJA Constanța Se oprește apa în zona industrială a orașului Ovidiu!

18 Mar 2024 501

RAJA Constanța Consumatorii din Eforie Nord rămân fără apă la robinete! Iată în ce interval

18 Mar 2024 438

Informare RAJA Constanța Se oprește apa în Eforie Nord! Iată în ce interval

16 Mar 2024 602

RAJA Constanța Mai mulți consumatori din Mangalia rămân fără apă la robinete, marți

16 Mar 2024 482

RAJA Constanța Se oprește apa în Eforie Nord!

15 Mar 2024 419

Anunț important al RAJA Constanța Sistarea furnizării de apă se prelungește cu încă două ore. Lista zonelor afectate

12 Mar 2024 1915

RAJA Constanța Ce zone din Mangalia rămân fără apă pe 14 martie 2024?

12 Mar 2024 558

Avarie RAJA la intersecția străzilor Izvor cu Cerbului din municipiul Constanța. Lista zonelor afectate de întreruperea furnizării apei

11 Mar 2024 458

RAJA Constanța Se oprește apa în mai multe cartiere din municipiul Constanța!

09 Mar 2024 7661

Mai mulți consumatori din Constanța, fără apă la robinete, din cauza unor lucrări. Lista zonelor afectate

05 Mar 2024 635