Ce facem noi dacă găsim nişte droguri, pe plajă, de la Vadu la Vama Veche? Le predăm! Forţe de poliţie, DIICOT, anchetatori, le caută (galerie foto)

Pe plajele româneşti ale Mării Negre este o forfotă cum nu s-a mai văzut: sute de poliţişti şi jandarmi sunt angrenaţi într-o amplă acţiune care se desfăşoară pe litoralul românesc, într-un dosar de trafic de droguri, la căutări participând şi 14 ambarcaţiuni, scafandri, precum şi două elicoptere, a declarat sâmbătă, în staţiunea Mamaia, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan.

El a venit de la Bucureşti, să ne spună că „astăzi, în judeţul Constanţa, s-a desfăşurat o amplă operaţiune de căutare a unor pachete susceptibile a conţine droguri de mare risc. În cadrul acestei activităţi au fost implicaţi poliţişti din cadrul Poliţiei Române, poliţişti de frontieră, jandarmi, dar şi lucrători din cadrul altor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Constanţa”

Drăgan ne-a mai spus că „au fost descoperite şi ridicate mai multe colete susceptibile a conţine droguri de mare risc”, dar şi că „Poliţia Română şi alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au transmis dimineaţă o informare, o atenţionare către cetăţeni prin care i-am anunţat să nu deschidă aceste colete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112, tocmai pentru că aceste droguri au concentraţie foarte ridicată, peste 90%, şi ar putea reprezenta un pericol pentru viaţa şi integritatea persoanelor”.

Oficialul IGPR spune că „nu excludem posibilitatea de a mai fi găsite droguri, tocmai de aceea operaţiunea este în derulare. Sunt peste 300 de poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi, ei se află în acest moment pe litoralul românesc”

Întrebat dacă în afara drogurilor găsite pe plajă, astfel de pachete au fost descoperite şi plutind pe apele Mării Negre, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române a confirmat, menţionând că tocmai de aceea sunt efectuate şi căutări cu scafandri şi elicoptere.
La căutări participă două elicoptere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, 14 ambarcaţiuni din cadrul Poliţiei de Frontieră, dar şi scafandri.

Conform reprezentantului IGPR, toate acţiunile de căutare sunt coordonate de DIICOT, procurori ai acestei structuri aflându-se la Constanţa.


Sursa foto: Politia Romana


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Cocaina de la Marea Neagră“ Tribunalul Tulcea, termen nou într-unul dintre cele mai mari dosare de trafic de droguri din România! (VIDEO)

30 Aug 2023 1108

Droguri de 600 de milioane de euro Tribunalul Tulcea, un nou termen în dosarul „Cocaina de la Marea Neagră“ (VIDEO)

11 Apr 2022 8487

Tulcea. Veste bună pentru cei doi polițiști rutieri trimiși în judecată în dosarul „Cocaina de la Marea Neagră“

05 May 2021 2648

Tulcea. Încă două noi arestări în dosarul „Cocaina de la Marea Neagră“!

20 Apr 2021 3169

Polițiștii din dosarul „Cocaina de la Marea Neagră“ rămân sub control judiciar

29 Jul 2020 1864

„Cocaina de la Marea Neagră“ Unul dintre cele mai mari dosare de trafic de droguri din România a ajuns în instanță. Operațiunea a primit numele de cod „Frații Grimm“. Iată motivul

16 Jul 2020 1887

DIICOT 16 persoane, trimise în judecată, în dosarul drogurilor din Marea Neagră (document)

15 Jul 2020 1694

Operațiune de căutare a drogurilor, demarată pe litoralul bulgăresc. 150 de pachete susceptibile, descoperite de autorități

10 Apr 2019 2380