Ce măsuri de protecţie vrea să-şi ia Consiliul Local Constanţa în relaţia cu FIN.CO.GE.RO.SPA

clm.jpg
Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa se reuneşte miercuri în cadrul unei şedinţe pe a cărei ordine de zi sunt incluse 23 de proiecte de hotărâre. Unul dintre cele mai interesante proiecte este proiectul cu numărul 7, care face referire la „aprobarea achiziţionării serviciilor de consultanţă juridică, asistenţă şi reprezentare juridică în vederea apărării intereselor municipiului Constanţa, primarului municipiului Constanţa şi Consiliului Local Constanţa în faţa instanţelor de judecată în litigiile privind FIN.CO.GE.RO.SPA, aflate sau care se vor afla pe rolul instanţelor de judecată“.
Deloc întâmplătoare iniţierea unui astfel de proiect de CLM de către primarul Constanţei, Radu Mazăre, având în vedere litigiul existent între municipalitate şi FIN.CO.GE.RO.SPA.
Amintim, din acest punct de vedere, că în procesul referitor la executarea silită a Primăriei Constanţa în cauza celor 13 milioane de euro (sumă datorată FIN.CO.GE.RO.SPA cu titlul de daune), instanţa a respins, ca nefondată, cererea de suspendare a soluţionării cauzei până la soluţionarea irevocabilă a unui alt dosar aflat la Tribunalului Braşov. „Respinge ca nefondată excepţia tardivităţii formulării cererii de chemare în judecată invocată de pârâtă. Respinge ca nefondată excepţia inadmisibilităţii formulării cererii de chemare în judecată invocată de pârâtă. Respinge ca inutilă şi neconcludentă pentru soluţionarea cauzei proba cu expertiză tehnică în specialitatea contabilitate“, conform minutei judecătoreşti. Cu toate acestea, judecătorii au admis cererea de suspendare a continuării executării silite a sentinţei civile nr. 4853/com/2004 date de Tribunalul Constanţa până la soluţionarea irevocabilă a cauzei. 
Completul de judecată prezidat de Oana Damian a mai decis „suspendarea continuării executării silite a sentinţei civile nr. 4853/com/2004 a Tribunalului Constanţa până la soluţionarea irevocabilă a prezentei cauze“.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. Iată ce se va discuta (DOCUMENTE)

28 Mar 2024 345

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanţa, suplimentată (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 439

Mihai Lupu, despre candidatura la Consiliul Județean Constanța- „Cu siguranță voi candida!“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1182

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință ordinară. Iată ce se discută (DOCUMENTE+FOTO)

27 Mar 2024 761

A cerut eșalonarea contribuțiilor restante aferente lefurilor pentru 2023 Primarul Cristian Radu jonglează iar cu salariile angajaților din administrația locală de la Mangalia! (DOCUMENT)

26 Mar 2024 777

Repartizarea unor spații către Teatrul „Căluțul de Mare” și către Centrul Cultural Județean „Teodor Burada” Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 579

Ședință CJ Constanța Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța pe 2024, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

25 Mar 2024 481

Ședință CLM Constanța Aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Mar 2024 504

Sondaje de opinie Administrația Chițac continuă „ctitoriile” lui Mazăre. Teren gratuit pentru biserica din Faleză Nord! Sunteți de acord cu propunerea primarului?

24 Mar 2024 783

Majorare de capital pentru Drumuri Județene Constanța SA, proiect dezbătut de consilierii locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 444

Ședință a CLM Constanța Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2024 al societății Termoficare Constanța SRL, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 427

Constanța Raportul de evaluare pentru diferența de preț asupra terenului deținut de Ion Dumitrache, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 602

Alipirea a două imobille teren în municipiul Constanța. Proiect de hotărâre la ședința Consiliului Local Municipal (DOCUMENT)

24 Mar 2024 393

Ședință CLM Constanța Consilierii locali discută emiterea avizului pentru Casa Bălașa Funeral SRL (DOCUMENT)

24 Mar 2024 377

Ședință CLM Constanța Consilierii aprobă un PUD pentru ridicarea unei locuințe pe strada Iosif Ivanovici (DOCUMENT)

24 Mar 2024 353