Stiri calde

Ce mesaj le-a transmis ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, elevilor în prima zi de şcoală

Astăzi este prima zi de şcoală şi milioane de elevi şi preşcolari încep anul şcolar. Cu această ocazie, ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, le-a transmis elevilor un mesaj, pe care îl redăm în totalitate:

'Dragi elevi,
Dragi profesori,
Dragi părinți,
Orice început de an școlar înseamnă speranțe și emoții atât pentru copiii care pășesc timid, pentru prima dată, într-o sală de clasă, cât și pentru elevii care revin în mediul școlar familiar. În aceeași măsură, înseamnă speranțe și emoții pentru părinți și pentru noi, dascălii.

Înainte de a fi ministru, am fost profesor, așa că, dumneavoastră, profesorilor, vă cunosc bucuria de a preda. Înainte de a fi profesor, am fost elev, apoi student, așa că vă cunosc și vouă, școlarilor, dorința de a învăța. Însă experiența acestor ani m-a ajutat să înțeleg că doar sub o atentă îndrumare a profesorului, elevul poate atinge un nivel de pregătire optim, care să-i asigure succesul școlar. În același timp este valabilă și reciproca: doar cu sprijinul elevului, profesorul își poate împlini pe deplin menirea.

Dragi elevi,
Noi, părinți și profesori, vă garantăm că sunteți cei mai importanți pentru noi. De aceea facem toate eforturile pentru a avea condiții care să vă ajute să vă concentrați forțele pentru a învăța. și implicit pentru a ne demonstra că sunteți mai buni ca noi. Voi lupta pentru a reduce și chiar elimina lipsurile din sistem. Vreau să vă văd în școli primitoare, în siguranță și cu manuale pe bănci. Îmi doresc ca acest nou an școlar să reprezinte o rampă de lansare către îndeplinirea viselor voastre.

Stimați părinți,

Mă adresez dumneavoastră cu marea rugăminte de a veni în ajutorul copiilor, dar altfel decât ați făcut-o, unii, până acum. Supravegheați-i, dar nu-i încorsetați, iubiți-i, dar nu-i sufocați, ajutați-i, dar nu le faceți temele integral. Copiii sunt mult mai inventivi decât ne imaginăm, așa că vă provoc să le dați șansa de a-și pune imaginația la lucru.
Vă rog să le oferiți uneltele necesare pentru a construi o lume, dacă nu perfectă, cel puțin mai bună decât cea pe care am construit-o noi, părinții.
Vă doresc ca noul an școlar să aducă în fiecare zi bucuria calificativelor maxime sau a notelor de zece primite de copiii dumneavoastră, iar disciplina, numită bună purtare, să fie exemplară atât la școală, cât și acasă, pentru că astfel veți fi cei mai fericiți părinți.

Dragi și stimați colegi,

Educația a fost și va rămâne un domeniu de interes major, mereu pe agenda publică. și cum calitatea resursei umane este esențială, vrem să dedicăm acest an școlar dezideratului de a face un pas decisiv spre o educație de calitate, captivantă și coerentă pentru copiii României.
Vă adresez, așadar, cu cea mai înaltă considerație un mesaj simplu: este menirea noastră, a profesorilor, să insuflăm elevilor iubirea de carte, să-i ajutăm să descopere acest vast univers al cunoașterii.
Iubiți și respectați elevul, oferindu-i ceea ce ne-au oferit și nouă, de-a lungul timpului, generații de dascăli. Sănătoși să fiți și deschiși tuturor provocărilor didactice care au darul de a eficientiza învățământul românesc.

Eficiența intervențiilor, dar și realizarea dorințelor noastre nu pot fi atinse decât prin politici publice integrate, îndeosebi între domeniul educației, al sănătății și cel social, în general, și prin eforturi susținute ale fiecărei comunități în parte.
Vă invit, așadar, să descoperim ce putem învăța fiecare... învățându-i pe ceilalți și, astfel, să reușim să creștem împreună!'

Liviu Marian Pop,
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Schimbările majore din învăţământ, pe agenda fiecărui ministru care trece pe la Educaţie

07 Feb 2019 726

Vor fi din nou suspendate cursurile din cauza gripei? Ce a declarat ministrul Educației Naționale

29 Jan 2019 1640

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la Constanța „Vom dota școlile cu table inteligente, iar elevii, cu tablete“

19 Jan 2019 2059

15 directori în 100 de ani Cine a condus Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa. Directorul cu cel mai lung mandat (galerie foto)

19 Jan 2019 2304

Mii de elevi de clasa a opta au luat note sub 5 la evaluarea națională. Ministrul Ecaterina Andronescu a cerut explicații

08 Dec 2018 627

Ministrul Educaţiei intenţionează să lanseze în dezbatere la sfârşitul lunii ianuarie un proiect al noii legi a educaţiei

08 Dec 2018 597

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu „Viitoarea Lege a învăţământului trebuie să genereze o viziune de evoluţie a sistemului de învăţământ“

27 Nov 2018 368

Este oficial! Ecaterina Andronescu, numită ministru al Educaţiei

16 Nov 2018 434

Ce spune secretarul Comisiei de Învățământ, Robert Turcescu despre demisia ministrului Popa

27 Sep 2018 951

Demisie în Guvernul Dăncilă. Ministrul Educației, Valentin Popa, demisionează din funcție

27 Sep 2018 500

Interpelare parlamentară Senatorul Mihu (PSD) - „Se impune luarea în discuţie a unei vacanţe de vară care să se încheie la sfârşitul lunii septembrie“

05 Sep 2018 773

Elevii scutiţi de sport vor practica şah!

24 Jul 2018 715

Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat metodologia şi criteriile de acordare a gradaţiei de merit personalului didactic din învăţământul preuniversitar de stat

04 May 2018 1063

Ministrul Educației a purtat discuții de clarificare cu reprezentanți ai studenților și profesorilor universitari care au protestat astăzi

17 Apr 2018 577

Protest în fața Ministerului Educației. Ce nemulțumiri au manifestanții

17 Apr 2018 1476