Stiri calde

Ce spun reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei despre copilul decedat în timpul slujbei de botez

La botezul săvârşit sâmbătă nu a fost niciun fel de gest neobişnuit din partea preotului şi nici copilul nu a avut reacţii neobişnuite, susţin reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei (MMB) despre copilul de două luni care a murit după ce a fost creştinat, citați de Agerpres.ro. 
 

"Practic, slujba botezului, atât ca rit, cât şi ca moment al scufundării copilului în apă, a fost aceeaşi pe care preotul o săvârşeşte de fiecare dată. Copilul a reacţionat la fel cum reacţionează marea majoritate a copiilor, adică a plâns, a fost legănat, i s-a dat suzeta, a luat-o, a plâns din nou. (...) De la momentul botezului, scufundării propriu-zise în apă, este ungerea cu mir, înconjurarea mesei, împărtăşirea; până la sfârşitul ceremonialului religios au trecut circa 20 de minute, copilul trăia. L-am întrebat pe preotul care l-a botezat dacă ia în calcul ca în momentul scufundării în apă copilul să fi înghiţit apă, însă el a exclus total acest lucru. La spital am înţeles că s-ar fi găsit lapte în guriţa copilului. Preotul era foarte afectat de ce s-a întâmplat acolo. El şi tatăl copilului au aplicat primele manevre de resuscitare până la sosirea ambulanţei. Transmitem condoleanţe familiei pentru acest moment dramatic şi aşteptăm şi noi să aflăm care sunt rezultatele necropsiei", a declarat pentru AGERPRES Marian Timofte, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.
 

Reamintim că poliţiştii ieşeni au demarat o anchetă după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, un nou-născut a murit în timpul oficierii botezului. Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi, cei care au sosit la faţa locului cu o ambulanţă tip C2 cu medic, susţin că sugarul a fost găsit în stop cardiorespirator, cu cianoză, fără puls, fără respiraţie. Deşi s-au făcut manevrele de resuscitare iar bebeluşul a fost intubat şi ventilat mecanic până la preluarea sa de cei de la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, acesta a murit.
 
Conform rudelor, copilul a început să plângă încă înainte de a intra în biserică şi, deşi a fost hrănit, ar fi continuat să plângă şi în timpul oficierii ceremonialului religios. În timp ce îl îmbrăcau, rudele au observat că acesta nu mai respiră.

Sursa: AGERPRES
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Petrecere de botez organizată pe o stradă din Constanța. Polițiștii locali au întrerupt distracția (galerie foto+video)

21 Jan 2019 527

7 ianuarie - Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul

07 Jan 2019 905

Cadou special din partea familiei În aceeaşi zi, Ştefan Ilaşcu, luptător la Tai-Chi-Do-Ryu Constanţa, şi-a serbat onomastica şi majoratul (galerie foto)

29 Dec 2018 1927

Trei copii creștinati la Cumpăna, de Sfântul Ștefan

27 Dec 2018 1036

Arhiepiscopia Tomisului Programul slujbelor în judeţul Constanţa

04 Dec 2018 392

Știați că.....Este Ziua Sfântului Apostol Andrei

30 Nov 2018 337

Astăzi se împlinesc 144 de ani de la naşterea scriitorului Jean Bart

28 Nov 2018 869

La ce echipă joacă în Anglia Rol tradiţional pentru fostul fotbalist de la FC Farul Claudiu Popa, la Dăeşti, în judeţul Vâlcea (galerie foto)

13 Nov 2018 2169

9 noiembrie - Sfântul Nectarie de la Eghina

09 Nov 2018 1162

Cinci biserici din municipiul Constanţa primesc bani pentru reparaţii şi restaurarea picturilor. Un lăcaş de cult este monument istoric clasa A (document)

23 Oct 2018 1565

Momente emoţionante la Cumpăna! Trei băieţei şi o fetiţă din centre de asistenţă maternală au primit Taina Sfântului Botez (galerie foto)

15 Oct 2018 810

În ajunul sărbătorii Sfintei Parascheva Patru copii din centre de asistenţă maternală, botezaţi la Cumpăna

13 Oct 2018 961

#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Marele avocat Istrate Micescu, naşul de botez al istoricului Adrian V. Rădulescu. Aducere-aminte împreună cu senatorul Puiu Haşotti

12 Oct 2018 1452

Petrecere de botez organizată pe strada Tudor Vladimirescu din Constanța. Polițiștii locali au întrerupt distracția (galerie foto)

27 Sep 2018 1250

Un înalt ierarh slujeşte, azi, la Techirghiol. IPS Teodosie va fi la Năvodari. Programul de slujire al ierarhilor din sud-est

23 Sep 2018 1437