Stiri calde

Ce spun reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei despre copilul decedat în timpul slujbei de botez

La botezul săvârşit sâmbătă nu a fost niciun fel de gest neobişnuit din partea preotului şi nici copilul nu a avut reacţii neobişnuite, susţin reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei (MMB) despre copilul de două luni care a murit după ce a fost creştinat, citați de Agerpres.ro. 
 

"Practic, slujba botezului, atât ca rit, cât şi ca moment al scufundării copilului în apă, a fost aceeaşi pe care preotul o săvârşeşte de fiecare dată. Copilul a reacţionat la fel cum reacţionează marea majoritate a copiilor, adică a plâns, a fost legănat, i s-a dat suzeta, a luat-o, a plâns din nou. (...) De la momentul botezului, scufundării propriu-zise în apă, este ungerea cu mir, înconjurarea mesei, împărtăşirea; până la sfârşitul ceremonialului religios au trecut circa 20 de minute, copilul trăia. L-am întrebat pe preotul care l-a botezat dacă ia în calcul ca în momentul scufundării în apă copilul să fi înghiţit apă, însă el a exclus total acest lucru. La spital am înţeles că s-ar fi găsit lapte în guriţa copilului. Preotul era foarte afectat de ce s-a întâmplat acolo. El şi tatăl copilului au aplicat primele manevre de resuscitare până la sosirea ambulanţei. Transmitem condoleanţe familiei pentru acest moment dramatic şi aşteptăm şi noi să aflăm care sunt rezultatele necropsiei", a declarat pentru AGERPRES Marian Timofte, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.
 

Reamintim că poliţiştii ieşeni au demarat o anchetă după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, un nou-născut a murit în timpul oficierii botezului. Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi, cei care au sosit la faţa locului cu o ambulanţă tip C2 cu medic, susţin că sugarul a fost găsit în stop cardiorespirator, cu cianoză, fără puls, fără respiraţie. Deşi s-au făcut manevrele de resuscitare iar bebeluşul a fost intubat şi ventilat mecanic până la preluarea sa de cei de la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, acesta a murit.
 
Conform rudelor, copilul a început să plângă încă înainte de a intra în biserică şi, deşi a fost hrănit, ar fi continuat să plângă şi în timpul oficierii ceremonialului religios. În timp ce îl îmbrăcau, rudele au observat că acesta nu mai respiră.

Sursa: AGERPRES
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Să vă trăiască îngeraşul! Multe bucurii şi fericire!“ Ion Barbu, delegatul SSC Farul Constanţa, naş de botez în judeţul Olt (galerie foto)

19 Jun 2019 2474

Lumea fotbalului din Constanţa Stere Banoti, naş de botez pentru băieţelul lui Ionel Posteucă (galerie foto)

21 May 2019 1768

Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul

08 May 2019 1167

Constanţa. Fetiţa fotbalistului Iulian Răvoiu a fost botezată „Să fie sănătoasă şi să vă aducă numai soare în casă!“ (galerie foto)

03 May 2019 1419

Trunchi de peşte la tavă, plachie de peşte, tochitură dobrogeană Meniu bogat, oferit pacienţilor constănţeni de Arimex Comexim 2000 SRL

22 Apr 2019 734

Imagini de la eveniment Constanţa. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, oficiază slujba de Florii în aer liber, la Catedrala „Sfinţii Petru şi Pavel“ (galerie foto)

21 Apr 2019 658

Continuă tradiţia Patru copii aflaţi în asistenţă maternală au fost botezaţi la Cumpăna (galerie foto)

21 Apr 2019 516

Botez social Patru copii aflaţi în asistenţă maternală vor fi creştinaţi la Cumpăna, de Florii

18 Apr 2019 688

Botez în Şantierul Naval Constanţa Un nou proiect de tancuri petroliere, în lucru. Când vor începe lucrările pentru corvetele militare (galerie foto)

12 Apr 2019 951

Momentul spargerii sticlei de șampanie Nava “Histria Atlas” și-a primit botezul la Șantierul Naval Constanța (galerie foto+video).

11 Apr 2019 3806

Șantierul Naval Constanța participă la etapa de selecție de construcție de nave militare tip corvete

11 Apr 2019 569

Ceremonie de botez a navei „Histria Atlas” în Șantierul Naval Constanța (galerie foto+video)

11 Apr 2019 2027

Petrecere de botez organizată pe o stradă din Constanța. Polițiștii locali au întrerupt distracția (galerie foto+video)

21 Jan 2019 694

7 ianuarie - Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul

07 Jan 2019 1115

Cadou special din partea familiei În aceeaşi zi, Ştefan Ilaşcu, luptător la Tai-Chi-Do-Ryu Constanţa, şi-a serbat onomastica şi majoratul (galerie foto)

29 Dec 2018 2169