Ce spune CNADNR despre starea drumurilor după ultimele ninsori

Urmare căderilor de precipitaţii sub forma de ploaie, lapoviţă şi ninsoare precum şi a codurilor galbene de polei Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a acţionat nonstop, monitorizând permanent condiţiile meteo-rutiere de pe toate sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi.
 
CNADNR SA a acţionat în permanenţă răspândind materiale antiderapante pe toate sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi pe care s-a format polei. Astfel, pe tot parcursul zilei de sâmbătă, precum şi în decursul nopţii de duminică, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a acţionat împotriva depunerii poleiului şi a zăpezii pe partea carosabilă a autostrăzilor şi drumurilor naţionale în următoarele judeţe aflate sub incidenţa codului galben de polei: Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov, Giurgiu, Buzău, Argeş, Dolj, Mehedinţi, Vâlcea, Olt, Gorj, Caraş-Severin, Hunedoara, Arad, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Alba, Sălaj, Bacău, Vaslui, Suceava, Vrancea, Iaşi, Galaţi, Neamţ, Braşov, Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna, Ialomiţa, Brăila, Tulcea, şi Constanţa.

În toate aceste judeţe s-a intervenit cu 741 de autoutilaje. De asemenea, au fost răspândite pe partea carosabilă 4926,5 tone material antiderapant şi 400 litri soluţie chimică degivrantă. CNADNR SA va continua să acţioneze 24 ore pe zi, monitorizând permanent condiţiile meteo-rutiere de pe toate sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi şi intervenind de îndată ce situaţia o va impune.
 
De asemenea, împotriva depunerii poleiului şi a zăpezii pe suprafaţa părţii carosabile se acţionează în continuare pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi cu utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante (sare, nisip, alte produse chimice cu efecte de degivrare), conform normelor în vigoare.
O altă măsură de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo menţionate mai sus, se referă la monitorizarea modului în care îşi desfăşoară activitatea firmele angajate de CNADNR SA pentru întreţinerea pe timp de iarnă a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi.
 
În acest context, CNADNR SA recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrul INFOTRAFIC Raport de circulație pe A2 în această dimineață

09 Mar 2024 525

Centrul Infotrafic Circulație restricționată, pe drumurile naționale, din cauza condițiile meteo severe

08 Jan 2024 770

CNAIR Situația drumurilor naționale, cu circulație restricționată

08 Jan 2024 778

INFOTRAFIC Restricții de circulație pe mai multe drumuri din țară din cauza ninsorii

08 Jan 2024 1310

Avertizare INFOTRAFIC Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri din țară!

08 Jan 2024 971

Porniți la drum? Cum se circulă în această dimineață pe autostrada A2 București – Constanța

02 Jan 2024 840

A fost reluată circulația pe o serie de drumuri, în județul Tulcea. Iată care sunt acestea

27 Nov 2023 871

Constanța Atenție șoferi! Modificări în circulația de pe bulevardul Tomis de la intersecția cu bulevardul Aurel Vlaicu și intrarea în orașul Ovidiu

22 Nov 2023 3403

Restricții de circulație pe drumurile naționale din Constanța, dar și din țară, cauzate de caniculă

28 Aug 2023 1918

CNAIR Restricții de circulație în mai multe județe, printre care și Constanța și Tulcea din cauza caniculei

25 Jul 2023 1087

Restricții de circulație cauzate de caniculă în județele Constanța și Tulcea

22 Jul 2023 994

Centrul Infotrafic Situația traficului în această dimineață. Cum se circulă pe arterele rutiere principale

29 May 2023 905

Situația traficului în această dimineață. Cum se circulă pe arterele rutiere principale

19 May 2023 834

Situația traficului rutier în această dimineață. Sunt anunțate restricții de circulație

28 Apr 2023 1289

Situația traficului în această dimineață. Unde sunt restricții de circulație

24 Apr 2023 837