Ce spune Liviu Dragnea despre candidatul PSD la alegerile prezidențiale din acest an

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă la Târgu Jiu, că discursul susţinut de el la alegerile organizaţiei PSD Gorj, este al unui ''om care vrea să spună ceea ce gândeşte şi simte'', iar candidatul pe care PSD îl va susţine pentru prezidenţiale va fi decis după alegerile europarlamentare, conform Agerpres.ro

"A fost discursul unui om care vrea să spună ceea ce gândeşte şi simte. Pentru că nu mai vreau să stăm aşa, inerţi, şi toţi indivizii, toţi oamenii care nu au făcut ceva bun pentru această ţară să mintă, să dezbine, să înjure, să fie violenţi. Aşa ceva nu mai accept nici eu, nici colegii mei să nu mai accepte aceste lucruri. Nu putem să stăm să fie acoperit adevărul de această campanie ultraprofesionistă şi otrăvită de manipulare, care funcţionează de doi ani de zile în România (...) O să le răspundem cu vârf şi îndesat", a afirmat Dragnea, întrebat de un jurnalist dacă discursul său este cel al unui candidat la prezidenţiale.


Dragnea a amintit că preşedintele Klaus Iohannis a spus că guvernarea PSD nu va avea bani pentru măririle de salarii şi pensii, că nu se pot face acestea pe fondul scăderii taxelor. "Iar să stăm să-l ascultăm pe Iohannis cum spune că nu avem bani de pensii şi după aia că s-a dovedit că am avut, nu i-a spus nimeni nimic. Când făcea pe marele filosof economic şi spunea că asta e o magie financiară, nu poţi să scazi taxele şi să creşti şi salariile, uite că s-a putut, pentru că economia nu este o aritmetică simplă", a afirmat liderul PSD, care a argumentat că în ultimii doi ani a crescut puterea de cumpărare a românilor cu 20%, ceea ce este foarte important.

Totodată, el a subliniat că va fi decis după alegerile europarlamentare din mai candidatul pe care PSD îl va susţine pentru alegerile prezidenţiale din toamnă, reiterând că îşi doreşte ca social-democraţii şi ALDE să aibă un candidat comun.

"După alegerile europarlamentare (...) Iau în calcul varianta ca din partea alianţei PSD-ALDE să candideze candidatul cu cele mai mari şanse pentru ca Iohannis să nu mai lovească România încă cinci ani de zile. Asta este principalul criteriu care pentru mine, personal, este cel mai important. Obiectivul major este să nu mai fie Iohannis sau cine ştie ce altă invenţie securistoidă", a mai spus Dragnea.


Dragnea a mai afirmat că şi-a asumat poziţia de a "deconta" atacurile asupra sa.

"Mi-am asumat rolul ăsta, să decontez tot. Nu-i uşor, nu-i uşor să ai copiii hăituţi, fata cu care trăiesc şi pe care o iubesc, şi apropo, domnul Andronic, termină cu mizeriile! Opreşte-te la mine, lasă-mi oamenii pe care îi iubesc în pace, dacă eşti bărbat, ceea ce nu cred. Se tot spune că sunt cel mai rău om. Pai hai să vedem de ce sunt rău. Sunt rău pentru că îmi doresc în România să nu mai intre fructe şi legume pline de otravă? Sunt rău pentru că vreau ca pensionarii noştri să aibă o pensie care să îi ajute să ducă o viaţă tihnită şi liniştită până la capăt? Sunt rău pentru că nu mai vreau ca în România preţul la gaze şi la energie electrică să fie făcut de un grup de şmecheri, care care hotărăsc ca economia să fie blocată, o blochează prin preţuri, dacă hotărăsc ca românii să devină sclavii facturilor, măresc preţurile? (...) Pentru că îmi doresc ca această ţară să fie respectată în lume şi în Europa? Da, dacă pentru asta înseamnă că sunt rău, da, sunt rău", a menţionat Dragnea.


Preşedintele PSD a participat sâmbătă şi duminică, la Reşiţa, respectiv Târgu Jiu, la conferinţele de alegeri ale organizaţiilor PSD din judeţele Caraş-Severin şi Gorj, unde a susţinut discursuri în care l-a atacat pe preşedintele Klaus Iohannis, dar a şi subliniat că nu mai acceptă ca lucrurile bune făcute în ultimii doi ani de guvernare a PSD să fie acoperite de criticile din partea reprezentanţilor opoziţiei sau a celor plecaţi din PSD. 

Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiectul de HCL a fost inițiat de grupul consilierilor locali PSD Prefectul județului Constanța a declarat recurs în dosarul denumit generic „Stop depresia"!

19 Apr 2024 288

Conferința Municipală a PSD Constanța „se joacă" pe scena mică de la Casa de Cultură!

18 Apr 2024 616

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 507

Mihai Lupu și Felix Stroe, imortalizați într-o fotografie. Ambii țin în mână adeziunea semnată de preșdintele CJ Constanța pentru a intra în PSD

17 Apr 2024 1007

LIVE TEXT Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, în conferință de presă (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 852

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 513

Fostul lider PSD Dumitru Buzatu, plasat în arest la domiciliu. Ce interdicții au fost instituite (DOCUMENT)

15 Apr 2024 506

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 445

Ultima săptămână din aprilie vine cu alegeri interne în PSD Constanța?!

15 Apr 2024 800

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD modifică din nou proiectul de pe bulevardul Aurel Vlaicu

13 Apr 2024 681

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 537

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 719

Fostul deputat Eduard Martin a revenit în PSD, partidul în care a regăsit „echilibrul doctrinar"

10 Apr 2024 931

Paul Foleanu, candidatul la Primăria Mangalia din partea PSD

07 Apr 2024 630

Deputata Cristina Rizea, aleasă oficial președinte al organizației PSD Valu lui Traian

06 Apr 2024 756