Stiri calde

Ce spune Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader despre motivele pentru care judecătorii din Serbia au refuzat extrădarea fostului deputat Sebastian Ghiţă

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni că este curios în legătură cu motivele pentru care judecătorii din Serbia au refuzat extrădarea fostului deputat Sebastian Ghiţă, transmite Agerpres.ro
 
Tudorel Toader a fost întrebat de jurnalişti dacă la Ministerul Justiţiei au venit documente privind decizia luată de judecătorii din Serbia cu privire la extrădarea lui Sebastian Ghiţă.
 

"Până vineri la sfârşitul programului nu veniseră. Voi vedea azi. Imediat ce vom vedea motivele, vi le comunicăm. Statutul pe care l-a primit are caracter provizoriu. În al doilea rând, şi eu sunt curios să vedem motivele, să vedem cine l-a trimis în judecată, să vedem probele care au fost administrate, probabil judecătorii sigur au luat în considerare chestiuni de procedură şi nu de fond şi sigur le examinăm", a spus Tudorel Toader.

 
Ministrul Justiţiei a mai fost întrebat cum se explică faptul că o ţară din afara UE refuză să extrădeze o persoană dintr-o ţară UE.
 

"Să vedem ce anume au evocat judecătorii, să vedem dacă este o chestiune de procedură şi în ce constă. Până la urmă, că e stat membru sau ne-membru, trebuie respectate standardele de protecţie a drepturilor, a libertăţilor. Vedem, analizăm, tragem concluzii", a declarat Toader.

 
Curtea Supremă de la Belgrad a refuzat vineri să îl extrădeze pe omul de afaceri şi fost parlamentar român Sebastian Ghiţă, inculpat pentru mai multe acuzaţii de corupţie, spunând că a primit azil în Serbia, relatează agenţia Associated Press, preluată de ABC News pe site-ul său.
 
Curtea Supremă a precizat vineri că autorităţile sârbe i-au aprobat în iunie cererea de azil a lui Sebastian Ghiţă. Conform comunicatului instanţei, lui Sebastian Ghiţă i-a fost acordat azil "de teama persecuţiei în ţara de origine din cauza opiniilor politice".
 
Sebastian Ghiţă a fost arestat anul trecut în Serbia, la mai multe luni după ce părăsise ilegal România, unde a fost inculpat pentru corupţie, şantaj şi spălare de bani, reaminteşte AP.
 
Curtea Supremă de la Belgrad a mai precizat că o instanţă de apel va analiza de asemenea acest caz.
 
Potrivit agenţiei sârbe de presă Tanjug, dosarele cazului au fost trimise deja la Curtea de Apel din Belgrad, care va menţine, va respinge sau va anula hotărârea.
 
Hotărârea definitivă va fi trimisă Ministerului Justiţiei, care va informa despre aceasta ţara care solicită extrădarea, a declarat pentru Tanjug Bojana Stankovic, purtătoare de cuvânt a Curţii Supreme de la Belgrad.

Sursa:  Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion (USR) solicită Ministerului Justiţiei să prezinte ce demersuri a efectuat pentru extrădarea din Madagascar a lui Radu Ştefan Mazăre (document)

14 Feb 2019 662

Tudorel Toader, scrisoare către miniștrii de Justiție din Uniunea Europeană

13 Feb 2019 361

Deținuții care nu au beneficiat de legea recursului compensatoriu ar putea primi o compensație financiară

06 Feb 2019 334

Ministrul Tudorel Toader a publicat salariile angajaților din sistemul penitenciar

05 Feb 2019 322

Ministrul Tudorel Toader propune suplimentarea cu 40 de posturi a personalului din DIICOT

05 Feb 2019 373

Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea, noi declarații despre OUG privind recursul compensatoriu

03 Feb 2019 278

Ce spune premierul Viorica Dăncilă despre ordonanța anunțată de ministrul Justiției

26 Jan 2019 369

Tudorel Toader, despre constituirea completurilor de cinci judecători „Nu este vorba despre vreo controversă doctrinară”

25 Jan 2019 212

Sute de sibieni protestează. Printre ei, și deputatul Dan Barna

25 Jan 2019 280

Klaus Iohannis despre ordonanţa de urgenţă anunţată de ministrul Justiţiei. „Chestiunea e cras neconstituţională“

22 Jan 2019 309

Ministrul Tudorel Toader Secţia de investigare a magistraţilor, împiedicată să funcţioneze de către conducerea Ministerului Public

20 Jan 2019 228

Agentul guvernamental pentru CEDO, ar putea reveni la Ministerul de Justiţie. Ministrul Toader pregătește un proiect de lege

20 Jan 2019 238

Ordonanță de urgență anunțată de ministrul Tudorel Toader. De ce beneficii ar putea avea parte persoanele condamnate

20 Jan 2019 284

Precizările lui Tudorel Toader, cu privire la recursul compensatoriu

16 Jan 2019 487

Ce a declarat preşedintele Klaus Iohannis despre numirea Adinei Florea la şefia DNA

14 Jan 2019 410