Ce spune ministrul Justiţiei, Tudorel Toader despre valul de eliberări din penitenciare

În urma deciziilor nelegale ale Liviei Stanciu, fostă președintă a Înaltei Curți și a Cristinei Tarcea, actuala președintă, CCR constată nelegalitatea și Înalta Curte de Casație și Justiție este obligată să elibereze pe cei care au fost condamnați în baza completelor nelegal constituite, conform Antena3.ro

Ministrul Justiției a vorbit duminică seară la Sinteza Zilei pentru prima data despre această hotărâre.

”Justiția trebuie să rămână în slujba cetățeanului, trebuie să îi apere drepturile și judecățile, să îi protejeze valorile fundamentale. După doi ani de zile am văzut și bune și rele. Trebuie să scoatem adevărul la suprafață (...) Dacă vrem să rămânem la nivel de principiu, orice procuror trebuie să știe că face parte din autoritate și nu face parte nici din puterea legislativă și nici din puterea executivă, nu se paote substitui. Decizia privind conflictul juridic, trebuie să zăbovim mai mult. La ministerul Justiției am motivat conflictul juridic de natură constituțională. Dacă legea încă din 2014 spune că acel complet din 5 se trage la sorți, se trage aleatoriu, nu poți să vii oricine ai fi să alegi pe cine vrei. 

Dacă vrem să rămânem la nivel de principiu, orice procuror trebuie să știe că face parte din autoritate și nu face parte nici din puterea legislativă și nici din puterea executivă, nu se paote substitui. Decizia privind conflictul juridic, trebuie să zăbovim mai mult. La ministerul Justiției am motivat conflictul juridic de natură constituțională. Dacă legea încă din 2014 spune că acel complet din 5 se trage la sorți, se trage aleatoriu, nu poți să vii oricine ai fi să alegi pe cine vrei. 

După părerea mea a fost o evidentă sfidare și dezvolt asta. Aveam o polemică cu doamna președintă care spunea că autorul sesizării a uitat să citească și articolul 10. Ea nu a uitat și Curtea mi-a dat dreptate. Nu e suficient să citești un alineat, trebuie să îl și înțelegi și să îl respecți. 
Eu exclud starea de eroare. A venit în februarie care a lămurit aceeași problemă, tot nu a înțeles. A venit această lege de modificare a justiției. Dacă nici a treia oară n-am înțeles, înseamnă ca e o stare de sfidare. ”, a declarat Toader.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Local Constanța, obligat de judecători să modifice o hotărâre de acum 30 de ani! (MINUTA)

19 Apr 2024 420

Exclusiv! Ioana Ancuța Popoviciu, de la Mangalia, rămâne judecătoarea cazului de la 2 Mai! Cererea de abținere, respinsă (MINUTĂ)

19 Apr 2024 809

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 2569

Amânare de pronunțare în dosarul unui fost angajat al ISU Dobrogea, acuzat de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale!

15 Apr 2024 324

Dosarul se află la Tribunalul Constanța Termica Distribuție Năvodari SRL vrea să scape de o amendă redusă la jumătate, primită de la Garda de Mediu

12 Apr 2024 569

Seaview Media SRL, deținută de afaceristul Ionuț Barbu, învinge în instanță Consiliul Local Constanța! Curtea de Apel explică de ce (MOTIVARE)

08 Apr 2024 620

Firma Black Sea Euro Investments SRL, oligată de judecătorii să achite 400 de lei Spitalului Militar de Urgență din Constanța

07 Apr 2024 644

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 633

PUZ-ul pentru documentația de urbanism în Cartierul Compozitorilor a ajuns pe masa Curții de Apel Constanța!

04 Apr 2024 621

Judecătorii au anulat cererea de chemare în judecată formulată de Mega Instal Gaz Service SRL în contradictoriu cu Consiliul Local şi Primăria Limanu

04 Apr 2024 458

Administrația Fondului Imobiliar SRL Constanța are de primit mii de euro de la Asociația Culturală Petre Țuțea! Decizia Tribunalului (MINUTA)

02 Apr 2024 495

Justiție Constanța Magistrații constănțeni au anulat o hotărâre emisă de Consiliul Local Năvodari. Este vizat un teren de pe strada S11

31 Mar 2024 2631

Un restaurant din Vama Veche a pierdut la Tribunalul Constanța procesul cu primarul și consiliul local din Limanu

28 Mar 2024 602

Achitare la Tribunalul Tulcea, într-un dosar al DNA Constanța! Vizat, „obiectivul turistic sat pescăresc tradițional“ (MINUTĂ)

24 Mar 2024 1126

UPDATE Constanța Soarta Bisericii „Izvorul Tămăduirii”, din Tomis Nord, aflată pe masa judecătorilor

22 Mar 2024 686