Ce spune ministrul Sorina Pintea despre Răzvan Vulcănescu, care a preluat temporar atribuţiile de preşedinte al CNAS

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni că Răzvan Vulcănescu, care a preluat temporar atribuţiile de preşedinte al CNAS după demiterea Adrianei Cotel, este "cea mai bună alegere", având în vedere că are experienţă şi a fost alături de această instituţie atât în poziţia de vicepreşedinte, cât şi de preşedinte interimar, informează Agerpres.ro

Potrivit ministrului, colaborarea între Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este foarte importantă, astfel încât "politicile de sănătate să fie aplicate corect, în interesul pacienţilor".

"Colaborarea între MS şi CNAS este foarte importantă, astfel încât politicile de sănătate să fie aplicate corect, în interesul pacienţilor. Am organizat această conferinţă de presă pentru a anunţa preluarea temporară a atribuţiilor de preşedinte al CNAS de către domnul Răzvan Vulcănescu, care până astăzi a ocupat funcţia de vicepreşedinte al instituţiei. Am înaintat această propunere primului ministru şi astăzi a fost aprobată, după ce a fost revocată din funcţie doamna Adriana Cotel. (...) Mizez foarte mult pe buna colaborare instituţională. Am considerat că este cea mai bună alegere, dat fiind că domnul Vulcănescu are experienţă şi a fost alături de această instituţie atât în poziţia de vicepreşedinte, cât şi de preşedinte interimar. Avem nevoie de profesionalism în aplicarea politicilor de sănătate. (...) La 1 septembrie 2019 actualele contracte se vor încheia şi trebuie să ne asigurăm că noi contracte vor fi încheiate în timp util pentru a asigura continuitatea accesului pacienţilor la aceste tratamente", a declarat Pintea.


Potrivit ministrului, este necesară "o bună gestionare" a programelor de sănătate care trebuie să aibă în vedere cheltuirea eficientă a fondurilor din acest domeniu.

La rândul său, Răzvan Vulcănescu, care a preluat conducerea instituţiei, a spus că este foarte important să existe o continuitate a tuturor măsurilor din programul de guvernare.

"Este foarte important pentru noi să putem să încheiem contractele cu toţi furnizorii de servicii medicale în acest an, este foarte important să parcurgem împreună acei paşi pe care ni i-am dorit de a restructura programele de sănătate", a spus Vulcănescu.


Premierul Viorica Dăncilă a decis revocarea Adrianei Cotel din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, şi membru al Consiliului de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Decizia a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate va fi asigurată de Răzvan Teohari Vulcănescu, vicepreşedinte al CNAS, până la numirea conducătorului instituţiei în condiţiile legii, potrivit unei alte decizii a prim-ministrului.

Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii au stabilit un nou termen în dosarul Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătății

19 Sep 2020 1968

Fost ministru al Sănătății Sorina Pintea, acuzată de luare de mită. Procesul a primit un nou termen

08 Aug 2020 1905

Acuzată de luare de mită Veste bună pentru Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății

02 Jul 2020 1787

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, plângere împotriva controlului judiciar

24 May 2020 1983

DNA. Sorina Pintea, trimisă în judecată pentru luare de mită

30 Apr 2020 1792

Sorina Pintea, eliberată din arest

06 Mar 2020 2326

Legături cu Constanţa! Cine decide azi libertatea Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătăţii (document)

06 Mar 2020 2213

Protest pentru susținerea Sorinei Pintea, la Baia Mare

05 Mar 2020 3123

Miniștrii Costache și Vela au cerut controale pentru modul în care a fost tratată în arest Sorina Pintea

04 Mar 2020 1851

Referatul DNA în cazul Sorinei Pintea! Iată de ce a fost arestat fostul ministru al Sănătăţii (document)

03 Mar 2020 2389

Editorial Sorina Pintea şi „Şpaga sub acoperire“

02 Mar 2020 4568

Sorina Pintea, suspendată din PSD și înlocuită din funcția de manager al Spitalului Județean Baia Mare

01 Mar 2020 2280

Sorina Pintea, arestată preventiv pentru 30 de zile

29 Feb 2020 2553

UPDATE 2 Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, arestată preventiv

29 Feb 2020 3122

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, reţinută de procurorii DNA

28 Feb 2020 2082