Evz.ro Cea mai mare pască din lume a fost realizată în România

În aprilie 2009, pasca uriașă realizată în municipiul Rădăuți din județul Suceava a fost omologată de World Records Academy, stabilind recordul de a fi cea mai mare pască din lume, potrivit evz.ro.

Cu un diametru de doi metri și 10 centimetri, cu o grosime de peste zece centimetri și cântărind peste 170 kg, potrivit worldrecordacademy.com, a fost realizată în zece ore, de cinci patiseri și cinci bucătari de la o firmă suceveană.

Pasca a fost așezată într-un coș uriaș din împletituri de nuiele în fața Catedralei Ortodoxe „Pogorârea Sfântului Duh” din Rădăuți, iar după ce a primit binecuvântarea, a fost măsurată și omologată de reprezentantul World Records Academy. Apoi, a fost tăiată și distribuită celor prezenți.

Pentru prepararea tradiționalei copturi de Paști au fost folosite 300 de ouă, 45 de kilograme de brânză de vaci, trei kilograme de stafide și câteva zeci de kilograme de făină, potrivit monitorulsv.ro. A fost realizată în forma rotundă, după cum cere tradiția, care simbolizează perfecțiunea, având o cruce pe mijloc, iar de jur împrejur - un inel din aluat.

Sursa: evz.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.