UPDATE - Cei doi militari români morţi în Afganistan se întorc acasă... în sicrie (galerie foto)

Cei doi militari români care au murit în Afganistan sunt aduși astăzi în țară.

"Cinste și onoarea memoriei lor! În această dimineață, în Afganistan a avut loc ceremonia de repatriere a celor doi eroi, sublocotenentul post-mortem Iulian Dumitrescu și sublocotenentul post-mortem Adrian Vizireanu, căzuți la datorie în teatrul de operații Afganistan. Dumnezeu să îi odihnească în pace!", scrie Ministerul Apărării Naționale în această dimineață, pe pagina de Facebook.

 
Duminică, în Baza Aeriană Kandahar, militarii Batalionului Infanterie Protecția Forței ''Călugăreni'' au coborât drapelul tricolor în bernă și au ținut un moment de reculegere, în memoria celor doi militari care și-au pierdut viața.
 
Un al treilea militara fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, ora 10,45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani. Potrivit MApN, în urma incidentului, celor trei militari de la forțele pentru operații speciale, care au fost răniți, li s-a acordat primul ajutor la fața locului și au fost transportați imediat la spitalul militar cel mai apropiat.
 
Din nefericire, plutonierul Iulian Dumitrescu Iulian și sergentul Adrian Vizireanu nu au supraviețuit.

UPDATE, ora 12.38:


Trupurile neînsufleţite ale sublocotenenţilor post-mortem Dumitrescu Iulian şi Vizireanu Adrian, căzuţi la datorie în timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, vor fi repatriate cu o aeronavă militară a Forţelor Aeriene Române care va ateriza astăzi, în jurul orei 20.30, la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.



Sursa foto: MApN — Iulian Cadulencu
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cei doi eroi din Afganistan, avansaţi post-mortem

09 May 2016 2205