Stiri calde

Cel mai mare combinat din țară va fi vândut, tranzacția anului pe piața din România

ArcelorMittal a anunţat vineri că a primit ”o ofertă irevocabilă” din partea Liberty House Group, parte a Alianţei mondiale GFG aparţinând omului de afaceri Sanjeev Gupta, pentru achiziţia ArcelorMittal Ostrava (Cehia), ArcelorMittal Galaţi (România), ArcelorMittal Skopje (Macedonia) şi ArcelorMittal Piombino (Italia). Acordul trebuie să primească undă verde din partea Comisiei Europene (CE) pentru a putea fi finalizat, scrie Mediafax.

Cele patru unităţi sunt parte a pachetului de separare pe care Compania l-a agreat cu CE în timpul investigaţiei de fuziune privind achiziţia de către companie a Ilva S.p.A.

”Încheierea tranzacţiei este subiect al încheierii achiziţiei Ilva de către companie şi este condiţionată de aprobarea CE precum şi de concluziile consultărilor de informare cu Comitetele de Întreprindere la nivel european şi local”, a informat combinatul.

Negocierile continuă cu părţi interesate în privinţa vânzării altor active – ArcelorMittal Dudelange (Luxemburg) şi câteva linii de finisare în Liege (Belgia), incluse în pachetul de separare.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.