Cel mai modern Bloc Operator din România, inaugurat la Constanţa

 
Noul Bloc Operator pentru Chirurgie generală, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este inaugurat astăzi. Blocul Operator are cinci săli de operaţie, fiecare sală fiind dotată cu aparatură medicală de ultimă generaţie.
 
“Este cel mai modern bloc de operaţie din România”, a declarat directorul medical al SCJU, dr. Mihnea Avram
 
Investiţia se ridică la 4,2 milioane de euro, dintre care 1,2 milioane sunt finanţare de la Consiliul Judeţean Constanţa, iar 3 milioane reprezintă bani din procesele câştigate de spital cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Fiecare sală de operaţie este dotată cu aparate de anestezie generală, masă operatorie multimodulară, lampă cu satelit cu sistem de transmisie video pentru studenţi, aspirator pentru drenaj, sisteme de electrocauterizare şi multe altele.

Blocul Operator are un salon cu trei paturi pentru trezirea pacientului, care ulterior este mutat într-un salon post-operator cu şase paturi, dotat, de asemenea, cu aparatură ultramodernă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poate nu vom mai fi nevoiţi să ne tratăm la Bucureşti sau în America! Bloc operator de 4,2 milioane de euro la Spitalul Judeţean Constanţa (galerie foto)

03 Apr 2015 3720