Cel puțin 22 de morți și 50 de răniți într-un atentat sinucigaș în Afganistan

 
Cel puțin 22 de oameni au fost uciși și alți 50 au fost răniți, astăzi, într-un atentat sinucigaș comis în fața unei bănci din orașul Jalalabad, în estul Afganistanului, au anunțat responsabili locali, potrivit AFP, citat de Agerpres.

„Explozia a avut loc în exteriorul unei bănci, unde funcționari au venit să-și ridice salariul lunar", a precizat pentru AFP guvernatorul provinciei Nangarhar, Fazal Ahmad Shirzad, în timp ce un purtător de cuvânt al guvernului regional a anunțat că zeci de persoane au fost ucise sau rănite în acest atentat care nu a fost încă revendicat, relatează Agerpres.

Însă, potrivit agenției de presă afgane Pajhwok, citate de TASS, cel puțin 30 de oameni au fost uciși și peste 100 au fost uciși într-un dublu atentat comis la Jalalabad. O explozie a avut loc lângă o filială locală a Băncii Kabul, iar alta în zona clădirii municipale a Departamentului de informație și cultură, precizează sursa citată.

Potrivit AFP, citat de Agerpres, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, neagă orice responsabilitate a grupării în atentat.

Acest nou atac intervine într-o perioadă în care Afganistanul se confruntă cu o recrudescență a atentatelor teroriste sângeroase, lansate de talibani la începutul sezonului de lupte împotriva guvernului și țintelor străine, în timp ce Washingtonul a decis să-și mențină o parte dintre trupe pe teritoriul afgan.


Sursa: Agerpres
Sursa foto: Reuters

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atentat sinucigaș în Afganistan. Cel puțin șapte persoane au murit. Vizat de atentat, un autobuz

31 Oct 2018 1462

Afganistan Cel puţin 5 morţi, printre care poliţişti, şi 12 răniţi într-un atentat sinucigaş

27 Oct 2018 1547

Dublu atentat sinucigaș, într-o moschee şiită din Gardez (estul Afganistanului). Sunt mai multe victime

03 Aug 2018 1602

Atacul sinugaș din apropierea aeroportului din Kabul, a fost revendicat. Vizat, un important lider militar. Sunt zeci de victime

23 Jul 2018 2852

Atac sinucigaş în Afganistan. Morţi şi răniţi. Cine revendică atentatul. Ce spune poliţia afgană. Cum a procedat atentatorul

16 Jul 2018 4368

Militari români răniţi într-un atentat sinucigaş în Afganistan. Mai mulţi copii au fost ucişi de explozie

30 Apr 2018 7207

Atentat sinucigaș la o bază militară din Kandahar-Afganistan. Zeci de soldați uciși. Baza militară a fost complet distrusă

19 Oct 2017 15593

12 morţi Atac sinucigaş. ISIS a revendicat atentatul

13 Jan 2016 2082