Celebrul chitarist Kurt Cobain, al trupei Nirvana, ar fi împlinit 50 de ani. Una din chitarele sale a fost scoasă la vânzare pe eBay

Astăzi, Kurt Donald Cobain ar fi împlinit 50 de ani de la naștere. Cobain (n. 20 februarie 1967 - d. 5 aprilie 1994) a fost un cântăreț, chitarist și compozitor în formația de muzică rock Nirvana, originară din Seattle, potrivit wikipedia.

S-a născut în Aberdeen, Washington și a avut parte de o copilărie dificilă, la care a făcut referire în unele cântece și interviuri.
Cunoscut pentru versurile sale abrazive și tulburătoare, precum și pentru registrul vocii, Cobain este considerat unul din cei mai influenți cântăreți rock din toate timpurile.

A format în 1986 trupa „Nirvana”, împreună cu Krist Novoselic. În primii doi ani trupa a devenit cunoscută printre amatorii de grunge din Seattle.

În 1991 lansarea videoclipului pentru piesa „Smells Like Teen Spirit” de pe albumul „Nevermind” a marcat schimbarea preferințelor în rândul fanilor muzicii rock „mainstream”, care în anii '80 preferaseră stiluri precum glam metal, arena rock, sau dance-pop, către grunge și rockul alternativ în general.

În ultimii ani de viață Cobain s-a luptat cu dependența de droguri și a făcut cu greu față presiunii mass-media, el declarând la un moment dat: „Faimos era ultimul lucru la care voiam să ajung”.

Pe 8 aprilie 1994 Cobain a fost găsit mort în casa lui din Seattle. Moartea lui a fost declarată sinucidere, dar acest subiect este încă unul controversat.

În memoria lui una din celebrele sale chitarea a fost scoasă la vânzare pe eBay, licitația urmând a se termina pe 26 februarie anul acesta. 
Sursa foto: captura youtube
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Echipament militar furat din SUA, vândut în România

07 Oct 2016 2998