UPDATE Celebrul psihiatru Florin Tudose a decedat

Unul dintre cei mai celebri psihiatri din România, profesorul Florin Tudose, a murit în cursul zilei de astăzi. Medicul avea 62 de ani și ar fi decedat în urma unui infarct, informează Realitatea TV.

În urmă cu două săptămâni acesta a început o emisiune la Realitatea TV.

La ora 13.20, Serviciul de Ambulanță Ialomița a primit un apel cu privire la faptul că un bărbat a căzut într-un loc public în localitatea Coșereni. Medicii l-au găsit pe pacient în stop cardio-respirator. Manevrele de resuscitare erau în desfășurare. La fața locului se afla deja un echipaj cu medic. În ciuda eforturilor medicilor, inima celebrului psihiatru a încetat să mai bată.

Potrivit medicilor, psihiatrul Florin Tudoase s-a dat jos din mașină și a căzut inconștient. El era însoțit de soția sa.

Florin Tudose era șeful sectiei Psihiatrie a Spitalului Universitar din Bucureşti și unul dintre cei mai celebri medici psihiatri din tara.

Florin Tudose a infiintat si organizat impreuna cu prof. dr. C. Gorgos primul centru de sanatate mintală din Romania, in 1980. Totodata, el a infiintat si primul serviciu de psihiatrie de legatura, devenit centru de referinta pentru reforma in psihiatrie din Romania, in 1995.

UPDATE, ora 16.05

În urmă cu patru ani, Florin Tudose susținea că ia 5 pastile în fiecare zi, toate cu o substanță activă, mărturisind că sufera de hipertensiune arterială, informează Realitatea.net. 

UPDATE, ora 16.08

Tudorel Butoi, psiholog criminalist, transmite condoleanțe familiei și toată dragostea sa. A vorbit de Florin Tudose ca un om cu mult umor.


„Lucrăm în același spital de 20 de ani. Un om deosebit, un psihiatru de elită, un bun coleg, un om care se implica în viața spitalului universitar, un om care aducea în ședințele noastre de consiliu medical bucurie, onestitate și cinstea de a fi medic în spitalul militar. Este o mare pierdere și suntem marcați de dispariția prematură a unui om deosebit”, a spus Andrei Georgescu, șef UPU, Spitalul Universitar.

„Era un om care scria foarte mult, atât tratate în disciplina lui, dar și foiletoane, romane”, a mai afirmat Andrei Georgescu.

„Întotdeaua spera ca munca lui să fie apreciată... Ceea ce a scris el despre personajele din aceste zile, el nu știa dacă mesajele sale au ajuns la domniile lor și dacă ei au învățat ceva din vorbele sale”, a mai declarat Andrei Georgescu.

UPDATE, ora 16.15

Psihiatrul Florin Tudose a realizat și profilul psihiatric al primarului Radu Mazăre. Acesta susţinea vineri pe postul Realitatea TV despre edilul Constanţei că „are un discurs de megagargaragiu şi îşi bate joc de legi şi de toţi ceilalţi."

"Câteva sute de mii de euro furaţi de un distins coleg de partid i se par, spre exemplu, băşcălii de infracţiuni”, susţinea la Realitatea.net, psihiatrul Florin Tudose.

UPDATE, ora 17.56

„Astăzi a murit Florin Tudose. Sunt șocată! Nu pot să cred! Acum câteva zile eram împreună la lansarea volumului său Psihopolitica. Mi-a dăruit o carte cu autograf și câteva cuvinte frumoase, ca semn al încrederii sale.

L-am prețuit pentru generozitatea sa, pentru intransigența sa, și îi mulțumesc pentru încrederea pe care a avut-o în mine.

Să fie iubit în ceruri cum l-au iubit familia și prietenii săi!”, a scris Monica Macovei pe o pagină de socializare.

UPDATE, ora 18.01

Ultima profil realizat, a fost profilul de prezidentiabil al lui Ponta.

Sambata seara, Florin Tudose a fost invitat intr-o emisiune a postului de televiziune Realitatea, unde a realizat un portret al prim-ministrului Victor Ponta, candidat la alegerile prezidentiale, in contextul declaratiilor facute de acesta referitoare la dosarul Lukoil.

"Profilul de prezidentiabil al lui Ponta nu exista. Dupa cum stiti, Lukoil a cerut avizele pentru a reincepe productia. Iata ca cineva (Traian Basescu - n.red.) le-a vorbit pe interesul lor, de baieti, si au inteles ca nu le merge cu santajul", a spus psihiatrul.

Acesta a mai afirmat ca premierul "lupta pentru persoana domniei sale, nici pentru tara, nici pentru partid" si ca vrea mereu sa fie in centrul atentiei si asteapta aplauze din toate partile.

"El vrea o dictatura personala, nu prezidentiala. Pontismul s-ar instaura imediat", a mai declarat Florin Tudose.

UPDATE, ora 19.11

Premierul a reacționat în urma decesului psihiatrului Florin Tudose. Victor Ponta a scris pe Facebook: "Condoleante familiei doctorului Florin Tudose, una dintre vocile importante ale psihiatriei din Romania. Dumnezeu sa il odihneasca!”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un an de la moartea unui reputat psihiatru român. Iată ce spunea despre Radu Mazăre

12 Oct 2015 2413

Trei echipaje de ambulanță l-au resuscitat pe profesorul Florin Tudose.Vezi imagini de la fața locului

12 Oct 2014 3132

Mazăre, la psihiatru „Are un discurs de megagargaragiu, îşi bate joc de legi şi de toţi ceilalţi”

10 Oct 2014 2348

Ce calități trebuie să aibă viitorul președinte al României

04 Oct 2014 2692