Centru de Competență pentru Tehnologii Spațiale, inaugurat la Constanța

Institutul Naţional de cercetare-Dezvoltare Marină (INCDM) „Grigore Antipa“ Constanța găzduieşte vineri inaugurarea Centrului de Competență pentru Tehnologii Spațiale la Constanța (COSMOMAR). Evenimentul va fi marcat prin workshop-ul „Tehnologii spațiale pentru Dezvoltarea Durabilă a zonei marine și costiere a Mării Negre“.
 
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea unui centru de competenţă în domeniul tehnologiilor spaţiale pentru Regiunea de Sud-Est a României. Obiectivele strategice ale COSMOMAR sunt colectarea, arhivarea şi păstrarea de date oceanografice, în scopul de a maximiza utilizarea acestora; creşterea gradului de disponibilitate a datelor oceanografice pentru un grup cât mai mare de utilizatori; promovarea schimbului de date la nivel naţional şi internaţional; asigurarea transferului de date către diferiţi utilizatori; asigurarea transferului de date din diferite surse de date oceanografice; furnizarea de date pentru implementarea politicilor UE în domeniul marin, după cum se arată într-un comunicat al Institutului Grigore Antipa.
 
Proiectul COSMOMAR este finanțat în cadrul Programului de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare STAR – Tehnologie Spaţială şi Cercetare Avansată pentru perioada 2012-2019, prin Agenţia Spaţială Română (ROSA), și este coordonat de INCDM “Grigore Antipa“ Constanța.

Workshop-ul „Tehnologii spațiale pentru Dezvoltarea Durabilă a zonei marine și costiere a Mării Negre“ se desfășoară începând cu ora 9:30.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cercetare, cooperare şi consultanţă Centrul de Competență pentru Tehnologii Spațiale, inaugurat la Constanța (galerie foto)

06 Dec 2014 2571

Centru pentru Tehnologii spaţiale, inaugurat la Institutul "Grigore Antipa" din Constanţa (galerie foto)

05 Dec 2014 2460