Stiri calde

Centrul de Îngrijiri Paleative Casa Soarelui din Constanța, preluat oficial de Consiliul Județean Constanța (galerie foto)

Astăzi, 10 iulie 2018, are loc semnarea protocolului de predare primire al imobilului în care își va desfășura activitatea Casa Soarelui între CJC și DSP Constanța. 

La eveniment participa președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, directorul DSP Constanța Cristina Schipor, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, dr. Cătălin Grasa. 

În curte a fost dispusă igienizarea. În timp ce vizita centrul, președintele CJC a precizat că nu arată rău, iar dacă va fi nevoie va mai fi construit un etaj. 

Există o mansardă construită dar necompartimentantă. Este nevoie de un aviz și de refacerea documentației pentru ca mansarda să intre în legalitate.

Președintele CJC Marius Horia Țuțuianu și directorul DSP Constanța au semnat documentul de predare primire. 

”În sfârșit acest stabiliment este în subordinea noastră. După cum știți am aprobat prin hotărâre de Consiliu Județean transmiterea clădirii către spital. În prima ședință de CJC trebuie să intre și aprobarea de transmitere de la CJC la Spitalul Județean. 1 noiembrie este termenul pentru demersuri să fie pregătit centrul, pentru ca în luna noiembrie să fie funcțional, iar bolnavii să beneficieze de tratament paliativ” - a declarat președintele CJC Marius Horia Țuțuianu. 

Managerul SCJU, dr. Cătălin Grasa a declarat că vor fi puse pe hârtie costurile pentru igienizarea clădirii și a terasei din fața imobilul. 

În cadrul personalului care va deservi centrul vor fi 30 de persoane. 

De asemenea, Marius Horia Țuțuianu a precizat că dacă va fi nevoie se va face rectificare bugetară, iar în august să se aprobe sumele necesare. 

În cadrul centrului vor fi 20 de paturi, 10 pentru adulți și 10 pentru copii, pentru început. Dr. Cătălin Grasa a specificat că acest centru poate fi extins și pentru paleație neoncologică. 

”Sunt semnale că personalul care a lucrat aici ar vrea să se întoarcă. Centrul va funcționa în subordinea secției de oncologie a SCJU condusă de dr Laura Mazilu. Urmează să se stabilească criteriile în baza cărora pacienții vor beneficia de internare în cadrul centrului” - a declarat dr. Cătălin Grasa care a mulțumit Ministerului Sănătății pentru celeritate în rezolvarea acestei probleme a pacienților oncologic din Constanța. 


Reamintim că, pe 1 septembrie 2017, Centrul de Îngrijiri Paleative Casa Soarelui din Constanța și-a închis porțile după 10 ani în care a fost casă pentru 4000 de pacienți diagnosticați cu cancer ce au primit aici îngrijiri și tratament paleativ. 

Noua clădire este situată pe strada Piatra Craiului nr. 4 din Constanța, are o suprafață de 467 mp. și o suprafață desfășurată de 1381 mp, valoarea de inventar fiind de trei milioane de lei. 

În ședința de Guvern din 15 iunie 2018 Guvernul a adoptat o Hotărâre de Guvern prin care imobilul revine de drept în domeniul public al județului Constanța. 

Potrivit HG 400/2018 alineatul 2 imobilul se va utiliza pentru înființarea compartimentului de îngrijiri paleative în cadrul Secției de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conducerea CJC, noi termene pentru inaugurarea unor unităţi medicale din judeţul Constanţa

29 Mar 2019 705

„Casa Soarelui“ va fi funcțională în luna aprilie

23 Mar 2019 739

Când va fi inaugurată la Constanța Casa Soarelui. Ce a declarat președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu

07 Jan 2019 539

Firma Baran a plecat din Constanța! RMN-urile din Spitalul Județean și Policlinica 2, Radioterapia și Casa Soarelui, funcționale abia din 2019

20 Dec 2018 988

Interviu live Cu ce veşti vine 2019 pentru pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa? (galerie foto)

19 Dec 2018 2637

Vreme de plimbare, pe faleza Cazinoului din Constanța (galerie foto+video)

25 Nov 2018 522

Spitalul Județean Constanța a scos la licitație un contract care vizează „Casa Soarelui“. Ce lucrări se fac (document)

11 Oct 2018 1188

Constanţa Mai mulţi bani pentru Casa Soarelui. La ce costuri se ridică investiţia

22 Aug 2018 869

Peste 100 de posturi noi în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa. 33 la Secţia Oncologică (document)

27 Jul 2018 1820

„Casa Soarelui“ din Constanţa va redeveni funcţională. Pacienţii oncologici vor beneficia de tratament paliativ gratuit (galerie foto)

11 Jul 2018 1506

Președintele CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu anunță demararea procedurilor pentru construirea unui spital de pediatrie la Constanța

10 Jul 2018 2506

„Casa Soarelui“. Ce obligaţii are Consiliul Judeţean Constanţa după publicarea HG în Monitorul Oficial. Următorul obiectiv trebuie să fie redeschiderea secţiei de radioterapie!

18 Jun 2018 1052

Este oficial. Guvernul a trecut Casa Soarelui în domeniul public al Consiliului Județean Constanța. Ce a declarat președintele CJC

08 Jun 2018 1282

"Casa Soarelui", pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern

08 Jun 2018 1526

Aglomerație la stația de taxare de la Fetești. Coadă de mașini spre București (galerie foto + video)

03 Jun 2018 1708