Cercetaţi pentru transport ilegal de peşte

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau, cu un atelaj hipo, cantitatea de 27 kilograme peşte fără a îndeplini condiţiile legale.

Ieri, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Ostrov au oprit pentru control, în zona de competenţă, un atelaj hipo în care se aflau cetăţenii români Gheorghiţă D., în vârstă de 28 ani şi Ştefan M. de 31 ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa.

În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 27 kilograme peşte din specii diferite pentru care bărbaţii în cauză nu au putut prezenta documente justificative, precum şi două costume pescăreşti din cauciuc.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Bărbaţii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere şi transport al peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.