Stiri calde

Ceremonial militar și religios la Tulcea, în cinstea eroilor marinari. Ce mesaj a transmis președintele CJ Tulcea (galerie foto)

Marți, 14 august, la Cimitirul Eroilor, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, alături de președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean, a participat la ceremonialul militar și religios dedicat eroilor marinari, acțiune organizată de Garnizoana Tulcea în cadrul festivităților dedicate Zilei Marinei Române.

La manifestări au participat vicepreședintele Consiliului Raional Soroca, Vladimir Nicuța și secretarul raionului, Stela Zabrian, vicepreședinții Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani și Petre Badea, subprefectul Corvin Bangu, viceprimarul municipiului Tulcea, Andaluzia Luca, deputatul Lucian Simion și senatorul Ion Ganea.

După intonarea imnului de stat și o slujbă de binecuvântare și rugăciune pentru poporul român, au urmat alocuțiunile subprefectului Corvin Bangu și ale președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și viceprimarului Andaluzia Luca.

„Astăzi, la Cimitirul Eroilor din Tulcea, noi, cei din administrația publică locală, ne plecăm frunțile în amintirea celor care s-au jertfit pentru libertate, pentru unitate, pentru drepturile și libertățile cetățenești de care ne bucurăm cu toții.
În anul Centenarului Marii Uniri, semnificația acestui eveniment este cu atât mai mare, mai ales când avem în mijlocul nostru oaspeți din Republica Moldova, Raionul Soroca, cu care Județul Tulcea se înfrățește chiar în această dimineață: președintele Consiliului Raional, domnul Ghenadie Muntean ne face onoarea de a cinsti memoria eroilor marinari alături de noi.
Suntem aici pentru a ne aminti cu respect de cei care și-au pus viețile în slujba statului, care au înfruntat pericole și care au fost capabili de sacrificiul suprem astfel încât noi, astăzi, să putem spune cu mâna pe inimă că trăim într-o țară independentă.
Cinste eroilor marinari! Cinste eroilor români!“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Manifestările au continuat cu depuneri de coroane de flori la Osuarul Eroilor și defilarea gărzii de onoare.

Sursa foto: CJ Tulcea
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Emoţionant ceremonial militar şi religios la Batalionul 341 Rechinii Albi Constanţa. Cu ce prilej a fost organizat (galerie foto)

20 Apr 2019 812

Ceremonie de repatriere a militarilor din Teatrul de Operaţii Afganistan la Murfatlar, județul Constanța (galerie foto)

13 Mar 2019 518

Tulcea. Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită în Piața Civică prin Hora Unirii (galerie foto)

24 Jan 2019 703

Ziua Revoluției, marcată printr-un ceremonial militar și religios la Tulcea

22 Dec 2018 801

Marinarii militari comemorează eroii Revoluției din 1989. Unde va avea loc ceremonialul la Constanța

19 Dec 2018 343

Doi polițiști constănțeni au fost premiați cu "Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne”

06 Dec 2018 1173

Centenarul la Tulcea. Depuneri de coroane și inaugurarea unui nou dispensar medical comunal în Valea Nucarilor (galerie foto)

02 Dec 2018 441

Ziua Națională sărbătorită la Mangalia prin ceremonial militar și spectacole

01 Dec 2018 734

Comemorarea poetului naţional al tătarilor, Mehmet Niyazi, la Medgidia (galerie foto)

26 Nov 2018 1016

Ziua Dobrogei, sărbătorită la Monumentul Independenței din Tulcea (galerie foto)

14 Nov 2018 534

Tulcea. Ceremonial militar, la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești“. 140 de ani de la înființarea Diviziei Active Dobrogea (galerie foto)

27 Oct 2018 964

Sărbătoare mare pentru militari 140 de ani de la înființarea Diviziei Active Dobrogea, celebrată la Babadag (video)

27 Oct 2018 1047

Monument al Eroilor închinat memoriei generalului Adrian Soci fost comandant al Brigăzii 9 Mecanizată ”Mărăşeşti” Constanţa (galerie foto + video)

27 Oct 2018 2112

Ceremonial de Ziua Armatei Române, la Monumentul Eroilor din cel de-al doilea Război Mondial, în Cimitirul Central din Constanța (galerie foto)

25 Oct 2018 779

Sărbătoare mare pentru militari 140 de ani de la înființarea Diviziei Active Dobrogea. Calendarul activităţilor

23 Oct 2018 3059