Ceremonial militar și religios la Tulcea, în cinstea eroilor marinari. Ce mesaj a transmis președintele CJ Tulcea (galerie foto)

Marți, 14 august, la Cimitirul Eroilor, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, alături de președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean, a participat la ceremonialul militar și religios dedicat eroilor marinari, acțiune organizată de Garnizoana Tulcea în cadrul festivităților dedicate Zilei Marinei Române.

La manifestări au participat vicepreședintele Consiliului Raional Soroca, Vladimir Nicuța și secretarul raionului, Stela Zabrian, vicepreședinții Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani și Petre Badea, subprefectul Corvin Bangu, viceprimarul municipiului Tulcea, Andaluzia Luca, deputatul Lucian Simion și senatorul Ion Ganea.

După intonarea imnului de stat și o slujbă de binecuvântare și rugăciune pentru poporul român, au urmat alocuțiunile subprefectului Corvin Bangu și ale președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și viceprimarului Andaluzia Luca.

„Astăzi, la Cimitirul Eroilor din Tulcea, noi, cei din administrația publică locală, ne plecăm frunțile în amintirea celor care s-au jertfit pentru libertate, pentru unitate, pentru drepturile și libertățile cetățenești de care ne bucurăm cu toții.
În anul Centenarului Marii Uniri, semnificația acestui eveniment este cu atât mai mare, mai ales când avem în mijlocul nostru oaspeți din Republica Moldova, Raionul Soroca, cu care Județul Tulcea se înfrățește chiar în această dimineață: președintele Consiliului Raional, domnul Ghenadie Muntean ne face onoarea de a cinsti memoria eroilor marinari alături de noi.
Suntem aici pentru a ne aminti cu respect de cei care și-au pus viețile în slujba statului, care au înfruntat pericole și care au fost capabili de sacrificiul suprem astfel încât noi, astăzi, să putem spune cu mâna pe inimă că trăim într-o țară independentă.
Cinste eroilor marinari! Cinste eroilor români!“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Manifestările au continuat cu depuneri de coroane de flori la Osuarul Eroilor și defilarea gărzii de onoare.

Sursa foto: CJ Tulcea
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exponatul săptămânii – „Maramă tătărească din Dobrogea”, la Muzeul de Artă Populară Constanța

11 Mar 2024 439

Tulcea Bărbat din judeţul Constanţa cercetat după ce a huiduit în timpul ceremonialului organizat de Ziua Unirii Principatelor Române

24 Jan 2024 667

Ceremonial militar și religios la Tulcea de Ziua Unirii Principatelor Române (FOTO)

24 Jan 2024 589

MApN Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” împlineşte 100 de ani de existență

18 Dec 2023 717

MApN Expoziția „100 de ani. 100 de obiecte”

15 Dec 2023 683

Ceremonial militar și religios de Ziua Armatei Române, la Tulcea (FOTO)

25 Oct 2023 850

MApN Ceremonie dedicată împlinirii a 95 de ani de la inaugurarea monumentului Crucea Caraiman

14 Sep 2023 780

Imaginea zilei Ziua Marinei- o privire în trecut

14 Aug 2023 1120

Tulcea Ceremonial militar și religios dedicat eroilor marinari, organizat de Ziua Marinei Române

10 Aug 2023 889

LIVE VIDEO + TEXT. Ceremonial militar în Portul Constanța Nava-școală „Mircea” pornește în marșul internațional de instrucție (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Jul 2023 1467

Ceremonial la monumentul eroilor din Cel de-al Doilea Rǎzboi Mondial situat ȋn fața Casei de Culturǎ din Cumpăna

24 May 2023 765

Ceremonial de Ziua Eroilor, la Monumentul Eroilor din Municipiul Medgidia

24 May 2023 860

Întâmpinarea Domnului

02 Feb 2023 2191

LIVE Eveniment în Portul Constanța. Ceremonial de intrare în flotă a două nave maritime de patrulare, din dotarea Poliției de Frontieră Române (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Jan 2023 2737

Ceremonial militar și religios dedicat Zilei Naționale a României, la Tulcea (GALERIE FOTO)

01 Dec 2022 1068