Ceremonii în toate unităţile militare din România în memoria comandorului Ion Stăiculescu, decedat în misiune în Franţa

Oficialii Ministerului Apărării Naţionale au anunţat că, în toate unitățile militare din țară vor fi organizate luni, 4 iunie, de la ora 8.15, ceremonii de comemorare a comandorului Ion Stăiculescu, decedat în misiune sâmbătă, 2 iunie, în Franța, unde participa la un exercițiu multinațional.

Comandorul Ion Stăiculescu era pilot militar clasa I, cu o experiență de peste 7.500 de ore de zbor efectuate pe diferite tipuri de aeronave, dintre care aproximativ 3.500 pe C 27J Spartan, la manșa căruia zbura în calitate de pilot comandant instructor.

A executat misiuni de transport aerian în teatrele de operații din Afganistan, Irak și Balcanii de Vest, precum și numeroase zboruri umanitare în țară și în străinătate.


O ultimă misiune, un ultim zbor!

Comandorul Ion Stăiculescu s-a urcat astăzi în carlinga avionului pentru zborul spre infinitul cerurilor.

Un adevărat militar, un pilot cu peste 7.500 de ore experiență la manșă, din care 3.500 la manșa avionului C 27J Spartan, un instructor și un camarad desăvârșit, tată și soț, comandorul I. Stăiculescu va rămâne în amintirea tuturor ca omul care a căutat perfecțiunea în tot ce a făcut, un Icar modern, plecat prea devreme din rândurile noastre.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!, este mesajul postat, ieri, pe pagina de Facebook a MApN.


Sursa foto: Facebook (Ministerul Apărării Naţionale)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Raspopitu

03 Jun, 2018 17:46

Dumnezeu sa il ierte ! In fiecare duminica poporul crestin ortodox se roaga pentru sanatatea ostirii romane ce apara pamantul stramosesc . Doamne ajuta !

Articole asemanatoare

Stranie coincidență. Acum două zile avansat la gradul de general de flotilă aeriană post mortem. Azi va fi înmormântat cu onoruri militare

08 Jun 2018 8815

Pilotul militar Ion Stăiculescu, decedat într-un exercițiu multinațional în Franţa, va fi repatriat astăzi

06 Jun 2018 2745

Anunţuri 27 august 2014

27 Aug 2014 3506