Stiri calde

Cetatea Veche de la Sântana, descoperire arheologică fără precedent la Arad

Descoperire arheologică fără precedent în judeţul Arad, dar şi în întreaga ţară şi chiar în Europa de Est: o fortificaţie uriaşă, care se întinde pe aproape 90 de hectare, şi care a fost ridicată în urmă cu aproximativ 3.400 de ani, în epoca bronzului, arată aradon.ro.

Este vorba de Cetatea Veche, cum a fost denumită de arheologi, care a fost descoperită pe raza teritorială a oraşului Sântana, primele săpături efectuate acolo datând din anul 2009. Numai că, în ultimii doi ani, o echipă mixtă româno-germană a intensificat cercetările şi au scos la suprafaţă descoperiri uriaşe.

Potrivit aradon.ro, Rüdiger Krause este profesor la Universitatea Goethe din Frankfurt şi este cel care a pus bazele acestor săpături. Alături de el l-a luat pe profesorul Florin Gogâltan, de la Institutul de Arheologie şi Istorie a Artei al Academiei Române, din Cluj-Napoca. Cei doi, alături de echipele lor, au ajuns la concluzia că Cetatea Veche din Sântana a fost ridicată în secolul XIV înainte de Hristos, respectiv cu aproximativ 3.400 de ani în urmă. „Ne-am propus să facem cercetări la Sântana pentru o perioadă de trei ani de zile. Lucrările arheologice beneficiază de finanţare din partea landului Hesse, din Germania”, a explicat Krause, citat de aradon.ro.

Sursa text şi foto: aradon.ro

Ştirea completă pe: aradon.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Flavius danciu

12 Aug, 2018 22:06

Se poate vizita in perioada aceasta ? ...

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.