Stiri calde

Cetățean iordanian reținut de procurorii DIICOT pentru trafic de persoane. Cum acționa suspectul

La data de 18.04.2019,  procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului M. S. A. N., cetăţean iordanian, pentru săvârşirea  infracţiunii de trafic de persoane.

Potrivit DIICOT, în fapt s-a reţinut că în  cursul anului 2018, inculpatul M. S. A. N, cu statut de refugiat în România, a recrutat o persoană vătămată în vârstă de 20 de ani, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei.

S-a reţinut faptul că, în perioada ianuarie-martie 2019 , inculpatul i-a facilitat persoanei vătămate  transportul şi cazarea succesiv în Spania, Suedia şi Franţa, unde a constrâns-o prin ameninţări şi acte de violenţă fizică să practice prostituţia în folosul său. 

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpatul a recrutat-o pe victimă în luna mai 2018, pe o reţea  de socializare, unde avea postări sub imaginea unei  persoane publice care participa la emisiuni TV mondene.

Ulterior, după ce i-a câştigat încrederea pretinzând că doreşte o relaţie apropiată de lungă durată, începând cu luna ianuarie 2019 inculpatul a pretins şi a constrâns-o pe victimă să se prostitueze, în folosul său, sub ameninţări permanente şi a exercitat  asupra sa  acte de violenţă fizică care i-au indus o stare de teroare şi temere pentru viaţa sa  şi a familiei sale.

În toată această perioadă,  inculpatul nu i-a permis victimei să plece, să aibă  legătura cu familia sa ori să beneficieze de sumele de bani obţinuţe din practicarea prostituţiei.

În luna martie 2019, după ce persoana vătămată a revenit în Bucureşti, a locuit cu inculpatul într-un  apartament în zona Vitan, iar la  data de 08.04.2019, în jurul  orei  02:00, victima a reuşit să fugă din locuinţa închiriată, după ce anterior inculpatul a ameninţat-o cu un cuţit şi a agresat-o fizic de mai multe ori.

S-a reţinut faptul că, în  perioada ianuarie- martie 2019,  inculpatul a obţinut, ca urmare a exploatării victimei la practicarea prostituţiei,  suma de aproximativ  6000 de euro.

„Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul   Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții şi inculpații beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție” - au precizat procurorii DIICOT.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții la suspecți de trafic de droguri. Unde erau comercializate substanțele interzise. Ce au stabilit anchetatorii (galerie foto)

24 May 2019 291

DIICOT CInci percheziții domiciliare pe raza judeţului Constanța și una pe raza municipiului Cluj

17 May 2019 390

Caz incredibil. O femeie își folosea copiii pentru filme pornografice. Imaginile erau trimise cetățenilor străini, contra unor sume de bani

16 May 2019 371

Percheziții ale procurorilor DIICOT la persoane suspectate de contrabandă. Mai mulți suspecți au ajuns după gratii

16 May 2019 306

UPDATE. Percheziţii pe raza localităţilor 23 August şi Mangalia. Ce au găsit oamenii legii

16 May 2019 665

Percheziţii într-un dosar de furt din locuinţe şi dintr-un autovehicul. Mai multe persoane, audiate

15 May 2019 317

Traseul peştelui stricat din Europa în România. Gruparea organizată are rădăcinile în Dobrogea. Sute de percheziţii (galerie foto + video)

15 May 2019 3603

Suspecți de trafic de droguri de risc și etnobotanice, reținuți de procurorii DIICOT. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor (galerie foto)

14 May 2019 376

Procurorul Teodor Niţă, despre percheziţiile de la Constanţa. Peşte stricat ajungea în România spre vânzare (video)

14 May 2019 1517

Ultimă oră! Percheziţii masive în Constanţa şi în ţară. Sute de persoane, implicate (galerie foto)

14 May 2019 1357

Suspecți de trafic de droguri de mare risc reținuți de procurorii DIICOT. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor

10 May 2019 387

Suspecți de trafic de droguri de mare risc reținuți de procurorii DIICOT. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor

09 May 2019 392

Percheziții în mai multe județe, printre care și Constanța. Vizate, grupări infracționale specializate în skimming (galerie foto)

08 May 2019 772

Percheziţii la persoane bănuite de furturi din locuinţe prin metoda „pomana". Cum acționau suspecții

07 May 2019 318

Percheziții la persoane bănuite de tăiere ilegală și furt de arbori. Mai multe mandate de aducere vor fi puse în aplicare

03 May 2019 379