Stiri calde

Cetățeni irakieni și sirieni, prinși în timp ce intenţionau să iasă ilegal din ţară, ascunşi în remorca unui TIR

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara au descoperit 12 cetăţeni irakieni si sirieni, care intenţionau să iasă ilegal din ţară, ascunşi în remorca unui TIR, încărcat cu materiale de construcţii.

Automarfarul era condus de un cetăţean turc ce va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 07.01.2019, la ora 01.00, poliţişti de frontieră din cadrul ITPF Timişoara au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale in cadrul căreia au monitorizat un grup format din 12 persoane care, în localitatea Pişchia, a fost îmbarcat în compartimentul marfa al unui automarfar înmatriculat în Turcia.

După ce mijlocul de transport s-a pus în mişcare spre municipiul Arad, poliţiştii de frontieră au intervenit, au oprit camionul şi l-au condus la sediul ITPF Timişoara. Astfel, în urma controlului specific, în interiorul compartimentului de marfă au fost descoperiţi ascunşi, printre încărcătura mijlocului de transport, 12 de cetăţeni străini.

Automarfarul era condus de un cetăţean turc V. S., în vârstă de 47 ani şi transporta conform documentelor de însoţire materiale de construcţii, pe ruta Turcia - Germania, tranzit Romania.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni irakieni şi sirieni, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România.

Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei, unde doreau sa-şi găsească locuri de muncă.

Extinzând cercetările, la locul îmbarcării au mai fost descoperite alte patru persoane, cetăţeni irakieni (2 bărbaţi, un minor şi o femeie), de asemenea solicitanţi de azil în România.

În prezent, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru şoferul ansamblului rutier şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţeni străini, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa foto: Poliția de Frontieră Română

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DNA, mega dosar în Portul Constanţa Poliţişti de frontieră, lucrători vamali şi angajaţi ai Căpităniei, în faţa judecătorilor. Ce s-a decis ieri

30 Mar 2019 3025

Județul Constanța. Intervenție de urgență pe Marea Neagră. Doi pescari au fost salvați de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă (galerie foto)

02 Mar 2019 1748

Percheziţii DNA la Căpitănia Zonală, Garda de Coastă şi Vamă Poliţişti şi vameşi, achitaţi şi condamnaţi. Azi, primul termen în apel

13 Feb 2019 2279

Ultimă oră! Italianul care se pretindea medic, depistat de poliţiştii de frontieră în timp ce ieşea din ţară

06 Feb 2019 656

Procurorii Anticorupţie, anchetă de amploare în Portul Constanţa. Primele condamnări şi achitări

26 Jan 2019 2055

Judeţul Constanţa. Mii de pachete cu țigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră (galerie foto)

21 Jan 2019 998

Cetăţeni din Cuba, prinşi în timp ce încercau să iasă ilegal din România. Ce le-au spus suspecţii oamenilor legii

26 Dec 2018 522

Polițiștii de frontieră împreună cu Moș Crăciun au ajuns la copiii din satul Vâlcelele, județul Constanța (galerie foto)

14 Dec 2018 487

Captură impresionantă la frontieră. Ce au găsit poliţiştii asupra pasagerilor unui autoturism

03 Oct 2018 551

Bijuterii din aur fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

02 Oct 2018 951

Constanţa Autovehicul căutat în Belgia, depistat de poliţiştii de frontieră

19 Sep 2018 554

Constanţa Autovehicul căutat în Marea Britanie, depistat de poliţiştii de frontieră (galerie foto)

18 Sep 2018 759

Bunuri de 300.000 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea. Ce au descoperit poliţiştii de frontieră într-un container sosit din SUA

21 Aug 2018 712

Trei polițiști, un pompier și un polițist de frontieră care au refuzat să se lase mituiți, recompensați cu placheta de onoare a DGA (galerie foto)

30 May 2018 1729

Mașină furată din Belgia, găsită la Constanța. Ce a declarat șoferul autoturismului oprit în trafic

23 Apr 2018 2038