Cetăţeni moldoveni şi români, prinşi cu ţigări de contrabandă la Constanţa (galerie foto + video)

Noaptea trecută, poliţiştii de frontieră au prins în flagrant opt persoane care intenţionau să comercializeze 71.600 de pachete de ţigări de contrabandă.
 
Potrivit anchetatorilor, cei patru cetăţei, patru români şi patru din Moldova, au fost depistaţi pe şoseaua dintre municipiul Constanta şi localitatea Ovidiu. Într-un microbuz, oamenii legii au descoperit 3.580 de pachete de ţigări netimbrate marca „MM”, de provenienţă R. Bulgaria.
Potrivit organelor de anchetă, din cercetări s-a stabilit faptul că cei patru cetăţeni din R. Moldova, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 36 ani, şi o femeie în vârstă de 37 ani, au adus în ţară ţigaretele pentru a le oferi în schimbul unor sume de bani cetăţenilor români. Cei din urmă intenţionau să le comercializeze pe raza judeţului Constanţa.

Totododată, în timpul controlului amănunţit al microbuzului marca Mercedes, cu care se deplasau cei patru cetăţeni moldoveni, a fost descoperit, ascuns printre mărfurile transportate, un bărbat de 61 de ani, care a declarat că este de asemenea cetăţean al R. Moldova.
Bărbatul nu avea niciun document de identitate. Acesta a recunoscut că se ascunsese în microbuz pentru a ajunge în ţara de origine, fapt pentru care a fost predat Serviciului pentru Imigrări Constanţa, în vederea luării măsurilor legale., se arată într.un comunicat al Gărzii de Coastă.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 71.600 de ţigarete, cu o valoare de de aproximativ 7.500 euro, precum şi suma de 11.262 dolari americani şi 800 de euro, găsită asupra persoanei de sex feminin din R. Moldova. Pentru continuarea cerctărilor, au fost ridicate şi autoutilitara marca Mercedes şi una marca Peugeot Partner, în valoare totală de 7.000 de euro, care au fost indisponibilizate la sediul Gărzii de Coastă.
 
Cele opt persoane implicate în fapta penală sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă prin „deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă”.

Cei patru cetăţeni din R. Moldova mai sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi prin “racolarea, îndrumarea, călăuzirea, transportarea sau adăpostirea unei persoane în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României pentru a obţine, direct sau indirect, un folos patrimonial”, “trecere frauduloasă a frontierei de stat”,mi susţin poliţiştii.
 
În urma audierilor de către procurorul de caz din cadrul Curţii de Apel Constanţa pe numele a trei cetăţeni moldoveni şi un cetăţean român, au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 ore. În cursul zilei de astăzi, persoanele în cauză să fie prezentate Tribunalului Constanţa cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.