CExN al PSD a aprobat modificările la Statut

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a aprobat, vineri seară, principalele modificări care vor fi aduse la Statutul partidului, agreând alegerea preşedintelui prin votul tuturor membrilor.

Principalele propuneri de modificare a Statutului au fost aprobate de CExN, acestea urmând să fie supuse votului Congresului PSD de sâmbătă.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, la finalul şedinţei CExN, că liderii de organizaţii judeţene au agreat propunerea ca preşedintele partidului să fie ales prin votul tuturor membrilor PSD, urmând ca această modalitate să fie aplicată la alegerile de la următorul congres ordinar, din 2014.

O modalitate similară se va aplica şi în ceea ce priveşte desemnarea candidatului PSD la alegerile prezidenţiale, la acest tip de scrutin urmând să participe şi simpatizanţii partidului.

Secretariatul general al partidului va trebui să întocmească normele după care vor fi organizate aceste alegeri preliminare.

Preşedinţii de filiale PSD au mai căzut de acord asupra formulei de alegere a vicepreşedinţilor, care, de asemenea, se va aplica la următorul congres ordinar.

Ei au decis majorarea numărului de vicepreşedinţi care vor fi aleşi la următoarele alegeri interne (peste trei ani şi jumătate, dacă acestea vor fi ordinare).

Pe lângă opt vicepreşedinţi aleşi ca reprezentanţi ai regiunilor de dezvoltare, alţi şapte vor fi aleşi, fără domenii, în ordinea voturilor obţinute în congres.

Lor li se vor adăuga alţi trei vicepreşedinţi nealeşi de congres, aceştia fiind preşedinţii primelor trei organizaţii judeţene cu rezultatele cele mai bune obţinute la alegerile locale şi/sau parlamentare desfăşurate până la momentul congresului respectiv.

O altă modificare la Statut ageată de CExN a fost cea propusă de Ponta, de organizare în fiecare toamnă a unui Consiliu Naţional sub forma unei Conferinţe Anuale în care conducerea centrală să prezinte rapoarte de activitate.

Conducerea centrală, preşedintele, secretarul general şi vicepreşedinţii vor prezenta rapoarte de activitate anuală, Conferinţa apreciind sau nu prin vot dacă activitatea a fost satisfăcătoare.

De asemenea, la Conferinţa Anuală preşedintele poate cere un vot de încredere, lipsa acestuia ducând la demiterea întregii echipe de conducere care formează Biroul Permanent Naţional şi organizarea, în scurt timp, a unui congres extraordinar pentru alegeri interne.

O altă propunere aprobată de liderii PSD este cea prin care se consfinţeşte de drept o stare de fapt, preşedintele Consiliului Naţional, al organizaţiei de Femei, de Tineret şi de Seniori urmând să fie membri cu drept de vot în Biroul Permanent Naţional.

Ponta a precizat că o altă modificare la Statut este simplificarea procedurii de admitere a noilor membri.

Propunerile de modificare a Statutului vor fi supuse votului Congresului PSD de azi.

Sursa: www.mediafax.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Acționarii IFCO SA în AGOA și AGEA. Iată ce vor discuta

16 Apr 2024 533

Noi decizii luate de firma deținută de Mohammad Murad, candidat la CJ Constanța

01 Apr 2024 700

Firme Constanța Acționarii Damen Shipyards Mangalia SA, convocați pe 29 aprilie în AGEA și AGOA. Mai multe puncte, inlcuse pe ordinea de zi

01 Apr 2024 683

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 628

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 618

Firme Constanța Rapid Credit I.F.N. SA prelungește linia de credit. Ce decizii au mai adoptat la ultima ședință AGEA?

07 Mar 2024 483

Firme Constanța Acționarii Brise Grains SA, convocați în AGA și AGEA, vor decide desfiinţarea punctului de lucru din Bucureşti, Gara Herăstrău

22 Feb 2024 650

Firme Constanța Ordinea de zi a AGEA THR Marea Neagră SA, completată. Ce puncte au fost adăugate?

05 Feb 2024 743

Convocator Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Societății Muntenia Estival 2002 SA

30 Jan 2024 540

Firme Constanța Structură nouă a acţionariatului Brise Grains SA, rezultată în urma distribuirii acţiunilor

23 Jan 2024 699

Firme Constanța Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român SA actualizează contractul de împrumut pentru centrala în cogenerare de la Petromidia

02 Jan 2024 958

Acționarii Oil Terminal, convocați în AGOA și AGEA. Despre ce se va discuta

29 Dec 2023 1119

Metalica Medgidia SA convoacă AGOA și AGEA. Ce se află pe ordinea de zi

22 Dec 2023 730

Firme Constanța Camelia Pleșca a fost aleasă în funcția de administrator al Campio ICM SA

14 Dec 2023 669

Decizii importante luate de AGEA societății Xanadu Turism Constanța. Cine a fost cooptat în cadrul firmei

07 Dec 2023 813