Stiri calde

CFR Călători va lansa programul estival de transport “Trenurile Soarelui”

CFR Călători informează că, începând cu data de 14/15 iunie 2019, va lansa programul estival de transport “Trenurile Soarelui”. Timp de aproape trei luni, până la data de 8/9 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării.

Pentru ca toate regiunile ţării să poată fi conectate cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate în perioada verii:
  • 22 trenuri directe (11 tur/11 retur) și ramurile aferente care pornesc din principalele orașe vor avea ca destinație Constanța/ Mangalia și retur. Numai 6 dintre acestea (3 tur/3 reutr) nu vor tranzita Bucureștiul;
  • 32 de trenuri (16 tur/16 retur)  vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur, 14 din ele (7 tur/7 retur) ajungând până la Mangalia și retur, restul oprindu-se la Constanța. Durata de parcurs între București și Constanța, pentru trenurile IR fără oprire, este de 1 oră și 58 de minute.
  • 2 trenuri directe (1 tur/1 retur) vor asigura zilnic legătura București Nord – Tulcea Oraș și retur, pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării.  De asemenea, în fiecare zi, 4 trenuri (2 tur/2 retur) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.

Detalii despre trenuri și orare plecări/sosiri sunt disponibile pe site.

Între Constanța și Mangalia vor exista legături frecvente cu trenul, fiind astfel deservite toate stațiunile de pe litoral.

Trenurile InterRegio sunt dotate cu instalații de climatizare, iar trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit și cușetă.

Tarife

Biletele de tren sunt accesibile tuturor prin gama variată de oferte comerciale. Acestea sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern/ Oferte.  Pentru serviciile cuprinse în programul special estival sunt valabile toate facilitățile de călătorie acordate prin legi sau hotărâri de guvern în vigoare.

Tariful pentru o călătorie București - Constanța, fără  nicio ofertă comercială, este 59,6 lei la tren IR, clasa a 2-a. Dacă se achiziționează un bilet dus-întors călătorul beneficiază deja de 10% reducere, iar dacă biletul este achiziționat online se mai adaugă o reducere de 5%. De asemenea, pentru cumpărarea biletelor cu cel puțin 21 de zile în avans reducerea este de 25% din tariful de transport. Cu oferta Minigrup 2-5 reducerile acordate sunt de până la 30% dacă achiziționarea se face online.

Facilități pentru persoanele cu dizabilități

Persoanele cu dizabilități motorii au posibilitatea de a se deplasa mai ușor cu trenul spre și dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Călători de servicii gratuite de asistență (rezervarea locurilor speciale, însoțire în incinta stației, asistență la urcare/coborâre în/din tren și asistență la bordul trenului). Pentru a beneficia de aceste servicii, pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online și la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări/sosiri din/în marile gări. Toate detaliile pentru accesarea acestor servicii gratuite pot fi găsite pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Asistență PMR.

Modificări în circulația altor trenuri

Odată cu intrarea în vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio vor avea programul de circulație adaptat la noul program de mers al trenurilor estivale, iar modificările vor fi anunţate la nivel local, în gări.

Biletele pot fi achiziționate:

Online de pe www.cfrcalatori.ro;
De la automatele de bilete din gări;
Direct de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR;
De la distribuitori autorizați (agenții de turism).
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine va furniza mii de sticle cu apă minerală către CFR Călători Constanţa (document)

14 Jun 2019 1869

CFR Călători a semnat un contract cu Ferero Star SRL. Este vizată Revizia de vagoane Mangalia (document)

07 Jun 2019 519

Modificări în circulaţia unor trenuri din cauza unor lucrări la infrastructura feroviară. Afectate și trenuri către Constanța și Mangalia

06 Jun 2019 480

Firma Electric Timeing 3A din Târgovişte, contract semnat cu CFR Călători SA Constanţa (document)

06 Jun 2019 648

CFR Călători SA Constanţa face afaceri cu o firmă din Bacău. Ce valoare are contractul atribuit (document)

30 May 2019 518

Valorile băneşti şi instrumentele de plată din subunităţile SRTFC Constanţa, transportate de BCR România (document)

23 May 2019 462

A fost anunţat câştigătorul contractului privind buletinele de avizare a restricţiilor de viteză pentru SRTFC Constanţa (document)

21 May 2019 564

GMB Computers SRL a semnat cu Societatea Regională de Transport Feroviar de Călători Constanţa (document)

09 May 2019 566

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a venit cu trenul la Constanţa. A promis modernizarea liniei până la Mangalia (galerie foto)

01 May 2019 617

Scaune ergonomice şi pentru vizitatori, cumpărate de CFR Călători SA pentru Sucursala Regională Constanţa (document)

19 Apr 2019 450

Primul tren privat la Mangalia. De când va circula şi pe ce rute

16 Apr 2019 1878

Noi achiziţii la Societatea Regională de Transport Feroviar de Călători Constanţa (documente)

11 Apr 2019 761

De la cine cumpără CFR Călători SA Constanța rechizite și papetărie (document)

05 Apr 2019 654

Garniturile de tren din staţia Călăraşi Sud aparţinând SRTFC Constanţa, păzite de o societate din judeţul Ialomiţa (document)

04 Apr 2019 838

O firmă cu acţionariat italian va asigura paza la o staţie CFR din subordinea SNTFC Constanţa (document)

02 Apr 2019 622