Alibaba fără 40 de hoţi Chinezii au probleme mari din cauza produselor contrafăcute

 
Un grup de producători de bunuri de lux a dat în judecată Alibaba Group Holding Ltd, vineri, afirmând că gigantul chinez de comerţ online a permis conştient vânzarea de produse contrafăcute, relatează Reuters, citat de gandul.info, în pagina electronică.
 
Procesul a fost intentat la un tribunal federal din Manhattan de Gucci, Yves Saint Laurent şi alte mărci deţinute de compania Kering SA, acestea cerând despăgubiri şi o hotărâre judecătorească pentru presupusa încălcare a legilor privind mărcile comerciale şi înşelătoria.
 
Compania Alibaba este acuzată că a participat la fabricarea, oferirea spre vânzare şi traficul de produse contrafăcute purtând mărcile respective fără permisiunea lor.
 
O purtătoare de cuvânt a Alibaba, Bob Christie, a declarat: "Continuăm să lucrăm în parteneriat cu numeroase branduri pentru a le ajuta să îşi protejeze proprietatea intelectuală şi avem un istoric solid în acest sens. Din nefericire Kering Group a ales calea unui litigiu inutil în locul unei cooperări constructive. Credem că această plângere nu are fundament şi vom lupta împotriva ei".
 
Preocupările legate de prezenţa unor produse false pe platformele Alibaba, inclusiv piaţa online Taobao, au urmărit compania ani la rând, deşi SUA au scos Taobao de pe lista sa cu "pieţe notorii" în 2012, graţie progreselor înregistrate.
 
Aceasta este a două oară în mai puţin de un an când brandurile Kering dau în judecată Alibaba pentru presupusă vânzare de produse contrafăcute.
 
Un proces precedent a fost intentat în iulie dar a fost retras în aceeaşi lună, cu posibilitatea de a fi reluat în timp ce Kering a lucrat cu Alibaba la o soluţie, potrivit documentelor judiciare.
 
Plângerea depusă susţine că Alibaba şi entităţile asociate "oferă publicitate şi alte servicii esenţiale pentru ca firmele care se ocupă de contrafacere să îşi vândă produsele contrafăcute clienţilor lor din Statele Unite".
 

Documentele depuse în instanţă citează, de exemplu, o geantă Gucci contrafăcută oferită la preţuri de 2-5 dolari fiecare de un comerciant chinez cumpărătorilor care vor cel puţin 2.000 de bucăţi. O geantă Gucci autentică se vinde cu 795 de dolari.
 
Alibaba a permis vânzările de produse contrafăcute chiar şi când a fost informată în mod expres că respectivii comercianţi vând produse false, afirmă plângerea.

 
Kering Group vrea un ordin judecătoresc care, între altele, să împiedice Alibaba să ofere sau să faciliteze vânzarea de produse contrafăcute şi despăgubiri nespecifice care ar putea include 2 dolari pe fiecare produs contrafăcut.
 
Sursa: gandul.info
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Captură impresionantă în Portul Constanța! Ce au găsit polițiștii de frontieră și vameșii într-un container sosit din China

15 Jul 2023 998

Piese auto contrafăcute în valoare de peste un million de lei, depistate în Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Dec 2021 2530

Captură impresionantă în Portul Constanța. Ce au găsit polițiștii de frontieră și vameșii în mai multe colete sosite în țară (GALERIE FOTO)

27 Nov 2021 2424

Portul Constanța Sud Agigea Căști wireless contrafăcute, depistate într-un container sosit din China

16 Mar 2021 1574

Biroul vamal de frontieră Constanța Oale electrice susceptibile de contrafacere, reținute de inspectorii vamali

15 Oct 2020 1939

Captură în Portul Constanţa Sud Agigea. Mai multe bunuri contrafăcute au fost confiscate

09 Sep 2017 2128

Container plin cu mărfuri contrafăcute depistat în Portul Constanţa Sud Agigea

17 Jun 2017 4406

Verificări ale poliției în Portul Constanţa Sud Agigea

05 Aug 2016 2474

Comunicat de presă - Garda de Coastă Produse susceptibile a fi contrafăcute, descoperite la P.T.F. Constanţa Sud Agigea

02 Oct 2015 1358

Mărfuri contrafăcute de peste 712.000 lei, descoperite în portul Constanţa Sud - Agigea

04 Sep 2015 1635

Articole de aproape 2 milioane de lei Mii de produse posibil contrafăcute, confiscate la Constanţa

27 Mar 2015 1899

Ochelari de soare susceptibili a fi contrafăcuţi, confiscaţi la Agigea

23 Mar 2015 1666

Trafic cu parfumuri şi electronice contrafăcute în Portul Constanţa (galerie foto)

21 Feb 2015 1881

Un container ticsit cu produse posibil contrafăcute, depistat în Portul Agigea

22 Jan 2015 1427

Noi confiscări în Portul Constanţa Sud. Ce au descoperit de această dată inspectorii vamali

21 Jan 2015 1667